KEYMUSIC Sessions met Out Of The Blue

Nieuw bij KEYMUSIC Eindhoven: de FridayNight KEYMUSIC Sessions. In samenwerking met het Rockcity Institute organiseren we ieder maand 'live muziek in de winkel'!

De leerlingen van het RCI verzorgen tijdens de FridayNight KEYMUSIC Sessions tussen 19:30 en 20:30 een optreden op het KEYMUSIC podium. Iedere maand zal een andere band zich presenteren in onze Eindhovense vestiging. Alle mogelijke muziekgenres komen aan bod; van metal tot pop tot singer/songwriter… en natuurlijk alles wat daar tussenin zit. De perfecte gelegenheid om lekker te komen shoppen en ondertussen een bandje te kijken… of andersom natuurlijk.

Op 16 mei beet de band 'Out Of The Blue’ het spits af met hun onvervalste indie/pop/rock. Kijk onderstaand filmpje voor een impressie.

 

KeyMusicSessions Part One: Out Of The Blue

Wij zijn Out of the Blue, een band uit Asten en omgeving. We zijn nou zo'n anderhalf jaar bij elkaar en still going strong. In het begin speelden we veelal covers om op elkaar ingespeeld te raken, maar inmiddels hebben we dit aangevuld met 10 eigen nummers en we zijn van plan om dit nog verder uit te breiden. We spelen Indie/Pop/Rock. 

Zanger : Levi Hoefnagels
Gitarist : Frank van Bussel
Gitarist : Randy Bankers
Bassist : Sven Verbeek
Drums : Sjoerd Verberne

Hoe is het hen bevallen om in de winkel te spelen? Een paar vragen aan Levi en Frank.

Allereerst; hoe was het spelen in de winkel?
“Het spelen in de winkel was echt een toffe ervaring. Jammer dat het niet zo druk was, maar desalniettemin was het voor ons heel leuk om eens een keer met "echt" goeie apparatuur te werken”.

Wat vinden jullie van dit initiatief?
“Het initiatief is heel erg leuk. Dit kan zo’n koopavond echt verrijken. Al de mensen die binnenkomen zijn zelf muzikanten of houden in ieder geval van muziek, dus dat zullen ze zeker wel kunnen waarderen”.

Wat voor gear gebruik je op het moment en wat zijn je favoriete eigen spullen?
Levi: “Voor mij persoonlijk ben ik er nog niet echt over uit wat voor mij nou het beste past. Ik switch altijd tussen twee microfoons, maar mijn favoriet op dit moment is een Shure 55 SH series II”.
Frank: “Ik speel op dit moment op een London City Telecaster en een Mexicaanse roadworn Stratocaster”.

Droom gear? Wat wil je nou echt ooit nog eens hebben?
L&F: “Wij hebben nog niet echt droomgear in gedachten, er zijn zoveel veel toffe spullen”.

Jullie studeren beiden aan het Rockcity Institute in Eindhoven, hoe is dat?
L&F: “Ja, Rock City is echt heel tof! We zijn elke dag met muziek bezig en dat is ook hetgeen wat we later willen doen. We zitten beiden in het eerste jaar en in dit jaar hebben we allebei al veel bijgeleerd en dat is uiteindelijk toch het doel van deze opleiding”.

Wat zijn de toekomstplannen? Wat willen jullie na de opleiding gaan doen? De wereld veroveren met jullie band, Rock&Roll en living the dream of toch wat anders?
L&F: “Na deze school willen we gewoon het vak in. Voor ons allebei houdt dat wel een beetje hetzelfde in. Met de band sowieso doorgaan en blijven evalueren, maar daarnaast ambiëren we allebei ook een baan als leraar in de muziek en sessiewerk. Bezig blijven dus met muziek is het ultieme doel uiteindelijk”.