Paiste PST7 - Echt Anders

De gerenommeerde Zwitserse cymbal fabrikant PAISTE lanceert de nieuwe PST7 lijn, volledig nieuw ontwikkeld en geproduceerd in Zwitserland, waar ook de professionele Signatures, 2002, Formula 602 en Modern Essentials hun oorsprong vinden.

PST “Paiste Sound Technology” staat voor productie en “sound design” van de hoogste kwaliteit, tegen betaalbare prijzen. Paiste's PST3, PST5 en PST8 zijn reeds bestsellers en hebben ook voor andere fabrikanten criteria gezet in deze prijsklassen. 

PST7 voegt een betaalbare lijn toe voor drummers die graag een traditioneel geluid, uiterlijk en speelgevoel willen.

“2002 bronze”

De basis van PST7 cymbals is CuSn8 brons, de legering van de legendarische 2002 serie. De bekkens zijn gedraaid door Paiste’s Zwitserse ambachtslieden volgens traditionele methoden om de kenmerkende traditionele afwerking te verkrijgen. Dit productieproces is meer dan een halve eeuw onveranderd gebleven. Het resultaat van de nauwkeurige Zwitserse productie, is een warm/duidelijk totaalgeluid en door het aanbieden van drie gewichtsklassen, light/thin, medium en heavy, bestrijkt PST7een breed scala aan verschillende muziekstijlen.

UNIEK

Dat brengt ons bij een uniek kenmerk in deze prijsklasse, namelijk het aanbod van light/thin cymbals van deze hoogwaardige kwaliteit. Een muzikaal voordeel van deze gewichtsklasse is niet alleen een warmer en donkerder geluid met behoud van transparantie en “shimmer”, maar tevens spreekt het cymbal sneller aan waardoor de klank sneller opent.

SETUP

De 20"Light Ride, 14"Light Hi-Hat, 14"/16"/18" Thin Crash bieden drummers van pop, blues, folk en andere akoestische stijlen een authentieke sound met grote gevoeligheid, dynamiek, heldere warmte en een zacht speelgevoel. Deze modellen vormen tevens het ideale cymbal-sound voor drum-en muziekscholen.

De 14" Hi-Hat, 16"/18" Crash en 20" Ride blijken uiterst veelzijdige bekkens te zijn vanwege hun beheersbaarheid. Ze zijn assertief, maar niet té dominant aanwezig waardoor ze geschikt zijn voor pop, rock, dance, brassband, en tal van andere muzikale toepassingen.

Indien er meer volume en agressie gewenst wordt, zijn de 16”/18" Heavy Crash, 20" Heavy Ride en 14" Heavy Hi-Hat de perfecte bekkens om te voorzien in “beefy energy” wat de voorkeur heeft bij classic en hard rock drummers.

Paiste completeert het assortiment van PST7 met de traditionele effect bekkens 10" Splash en 14"/18" China.