Ibanez Bass Workshop

Al meer dan 40 jaar verlegt Ibanez de grenzen in de ontwikkeling van basgitaren. Conventionele ontwerpen gaan over boord, en bassisten in alle stijlen krijgen steeds nieuwe manieren aangeboden om zich te uiten.

Deze drang om nieuwe dingen te ontdekken heeft al heel wat succesvolle en populaire basgitaren opgeleverd. En het is dezelfde drive die nieuwe en relevante ideeën naar voren schuift als basis voor het steeds doorgaande project, dat ook bekend staat onder de naam 'Ibanez Bass Workshop'.

De impuls achter ieder uniek instrument komt voort uit de persoonlijke wens van één of meerdere leden van de Ibanez ontwerpteam, en dient dus voor het vervullen van specifieke behoeften van een bassist. De uitvindingen die gedaan worden in de Ibanez Bass Workshop spreken misschien niet iedereen evenveel aan, maar als je nieuwsgierig bent naar innovatie, en verlangt naar nieuwe mogelijkheden in de baswereld zou één van de instrumenten uit de Ibanez Bass Workshop wel eens precies kunnen zijn wat je zoekt.

Heb je bijvoorbeeld deze drie bassen al ontdekt op onze site?

SR Portamento

Een fretloze SR bas met vier of vijf snaren

SR Crossover

Shortscale 6-snarige bas, bijna een gitaar.

BTB Terra Firma

Extra body = extra sustain