Muziekwinkel Den Haag

Rock Palace - Experience Store

Rock Palace is een muziekwinkel in het centrum van Den Haag. In 1985 is Rock Palace geopend door drummer Cesar Zuiderwijk en bassist Rinus Gerritsen van de bekende Haagse band Golden Earring. Zij wilden met de nieuwe winkel een ontmoetingsplek creëren voor muzikanten. De winkel is in de loop der jaren uitgegroeid tot een cultureel muziekcentrum. De carrières van Anouk en bands als Kane en Di-rect zijn bij Rock Palace begonnen. Rock Palace is sinds 1994 onderdeel van KEYMUSIC.

KEYMUSIC Den Haag
(Rock Palace)
Torenstraat 132a
2513 BW Den Haag
Tel. 070-3609509
denhaag@keymusic.com

OPENINGSTIJDEN

Donderdag 30/05 open van 12u - 17u

Dinsdag - vrijdag
10:00 - 18:00 uur

Donderdag
10:00 - 21:00 uur
Zaterdag
10:00 - 17:00 uur

 

KEYMUSIC Den Haag

Ligging winkel
Rock Palace is centraal gelegen direct naast de Grote Kerk en op ongeveer 5 minuten lopen van het Binnenhof, Paleis Noordeinde en de Grote Markt. Hierdoor kan je je bezoek eventueel perfect combineren met een gezellig dagje Den Haag; mensen uit Rijswijk/Westland, Delft, Leidschendam-Voorburg, Zoetermeer en Leiden komen regelmatig langs. Onze grote ronde glazen winkelgevel is zeer herkenbaar in de Torenstraat.

Omgeving winkel - Binnenstad Den Haag en Haags Hofkwartier
De binnenstad van Den Haag is drie keer op rij verkozen tot beste binnenstad van Nederland. Rechts van de Grote Kerk ligt het Hofkwartier, ook wel het Soho van Den Haag genoemd met middenin het bijzondere Korzo Theater in de Prinsestraat. Rondom het theater hebben zich bijzondere winkeltjes en trendy restaurants gevestigd. In alle zijstraatjes vind je unieke winkels, oude cafeetjes, biologische lunchrooms en ambachtslieden.

De gezellige mix van bewoners, expats en bezoekers geeft het gevoel dat het Hofkwartier een eigen wijk in de stad is. Aan het einde van de Prinsestraat wandel je zo de sfeervolle Paleistuin in. Tegenover de tuin, aan de gracht kom je leuke diverse leuke adresjes voor restaurants tegen. Uitgaan doe je vooral in de Oude Molstraat en bezoek ook eens de verborgen kerk in de Idastraat of de mix van winkels in de Papestraat. Historie en trends omarmen elkaar hier. 

Den Haag binnenstad

Assortiment
Rock Palace heeft een zeer groot assortiment gitaren, versterkers en accessoires. Naast de indrukwekkende muren vol met gitaren heeft de winkel ook verschillende testcabines en een Custom Shop-gitaarruimte. Maar ook andere afdelingen zoals drums en percussie, keyboards en digitale piano's, dj-gear, geluidsapparatuur en studiogear zijn volop aanwezig.

Bereikbaarheid
Onze winkel in het centrum van Den Haag is eenvoudig en snel bereikbaar met auto en openbaar vervoer. Je kan direct naast de winkel parkeren in de Q-Park Torengarage. Vanaf het centraal station neem je HTM tram 17 richting Statenkwartier. Vanaf station HS neem je tram 16 en stap je uit op halte Buitenhof. Je kan ook Randstadrail 3 en 4 nemen. Je stapt uit op halte Grote Markt.

Popmuziek in Den Haag
Bekende bands en artiesten als Golden Earring, Shocking Blue, Q65, Anouk, Kane en Di-Rect hebben hun roots in Den Haag. Jaarlijks worden er populaire popfestivals als Parkpop en Beatstad gehouden. Het Paard van Troje is één van de belangrijkste poptempels van Nederland en daarnaast zijn er in de stad tal van andere poppodia waar vrijwel elke dag livemuziek te horen is. Niet verwonderlijk dat er in de schijnbaar chique hofstad een levendige undergroundscene is met veel jonge, talentvolle popbands.

Geschiedenis
In 2015 bestond Rock Palace alweer 30 jaar! Sinds 1985 is Rock Palace het epicentrum voor muzikanten en muziekliefhebbers in heel Nederland. Wij zijn trots op onze rijke geschiedenis en we willen nu en in de toekomst blijven werken aan kwaliteit, service en beleving.

De naam Rock Palace is bedacht door de populaire drummer Cesar Zuiderwijk. Den Haag is een koninklijke stad met Paleis Huis ten Bosch, het Vredespaleis en op steenworp afstand van de winkel het Paleis Noordeinde. De muziekwinkel werd een paleis voor muzikanten, waar iedere klant zich koning zou voelen.... Rock Palace dus!


Tags: muziekwinkel Den Haag, gitaarwinkel Den Haag, drumstel kopen Den Haag, microfoon kopen Den Haag, keyboard kopen Den Haag, bladmuziek Den Haag, dj controller kopen Den Haag, mengpaneel kopen Den Haag, audio interface kopen Den Haag, gitaar kopen Den Haag, pianowinkel Den Haag, gitaarshop Den Haag, drumwinkel Den Haag

Rock Palace is onderdeel van:

KEY MUSIC NEDERLAND BV

KvK nummer: 27179501
BTW nummer: NL808037596B01

ING Bank
IBAN: NL93INGB0667664963
BIC: INGBNL2A