Martin

Wij hebben altijd een zeer grote en unieke collectie akoestische gitaren van Martin & Co. op voorraad. Van de betaalbare X serie tot de Standard en Vintage serie en de nieuwe Performing Artist lijn. Natuurlijk de D28 en D35 maar ook vele limited edition gitaren, signature modellen en special editions. 

Dreadnought vs Orchestra

We hebben ons aanbod akoestische gitaren opgesplitst naar bodyvorm. De bekendste bodyvorm is de dreadnought gitaar met zijn rechte schouders en grote klankkast. We hebben ook een grote selectie auditorium, concert en orchestra gitaren. Deze gitaren hebben een kleinere body dan de dreadnought gitaren, maar groter dan parlour en folkgitaren. De taille van deze gitaren is slanker dan bij dreadnought gitaren.

C.F. Martin & Co.

Martin GitarenC.F. Martin & Co. maakt al meer dan 175 jaar de mooiste instrumenten in de wereld. Het bedrijf blijft innoveren en nieuwe technieken toepassen welke industriestandaarden zijn geworden, waaronder X-bracing, de 14-fret gitaar en de "Dreadnought" bodyvorm. Martin is de meest toonaangevende akoestisch instrumentmaker ter wereld. Martin gitaren zijn met de hand gemaakt door vakmensen, die nieuwe designs en technieken toepassen, gecombineerd met oude tradities die zijn geïntroduceerd door de oprichter van het bedrijf.

Het bedrijf is ook bekend om het produceren van hoge kwaliteit, populaire akoestische gitaarsnaren. Waaronder de Martin SP® Lifespan™ lijn - de snel aan populariteit winnende coated snaren in de industrie, en de Martin SP lijn - die een toonaangevende kerndraad gebruikt om beter  in stemming te blijven.

Martin gitaren en Martin strings zijn de eerste keuze instrumenten en snaren voor muzikanten over de hele wereld, van de iconen van de rock, country, folk en bluegrass tot spelers die net beginnen met hun carrière. Je ziet ze terug in alle segmenten van de popcultuur, van televisie (Glee, Psych, Raising Hope en American Idol) tot de bioscoop, op Broadway en in boeken, online, en ze sieren de covers van populaire tijdschriften.

Meer dan 180 jaar Martin

Martin GitarenHet bedrijf werd opgericht in Amerika en is sindsdien een familiebedrijf. Het is geleid door zes verschillende generaties van de familie. Momenteel wordt het bedrijf geleid door voorzitter en CEO Christian Frederick Martin IV. Martin is al vijf keer overgeleverd sinds het is gestart door de Duitse immigrant Christian Frederick Martin Sr. in 1833.

"Ons unieke product en Martin's tijdloze traditie van kwaliteit tot deze dag, blijven een belangrijke bron van trots voor mijn familie en al degenen die betrokken zijn bij het ​​vervaardigen van deze bijzondere instrumenten," zei Martin Guitar voorzitter en CEO Christian Frederick Martin IV. "Sinds 1833 hebben muzikanten een connectie gelegd met publiek over de hele wereld, waarbij zei hun talent en virtuositeit in alle genres hebben getoond. De rol en de culturele impact van Martin over meer dan 180 jaar is gewoonweg onmetelijk."

Omarmd door kunstenaars over de hele wereld, heeft de Martin gitaar geholpen bij de ontwikkeling van vrijwel alle muziekgenres, van klassiek en country tot blues, folk en akoestische rock. De lijst van Martin spelers, in het heden en verleden, laat zich lezen als een Who's Who van de muzikale wereld en omvat legendes als Elvis Presley, Paul McCartney, Eric Clapton, John Mayer en talloze anderen.

Groei en Ontwikkeling

Martin GitarenIn 1833 werd Andrew Jackson, de zevende president, beëdigd in een tweede termijn toen de Verenigde Staten slechts 57 jaar bestond als een unie met slechts 24 staten. Sinds die tijd heeft C.F. Martin & Co. een grote verscheidenheid aan economische, sociale en politieke omwentelingen doortaan, waaronder de burgeroorlog, naoorlogse onrust, instroom van immigranten met verschillende smaken en gewoonten, de eerste wereldoorlog, de "roaring 20s", de grote depressie, de tweede wereldoorlog, de Vietnam oorlog en de technologische revolutie.

Martin heeft niet alleen deze periodes overleefd, maar ook zijn reputatie en bereik uiteindelijk verbeterd en vergroot. In de afgelopen jaren heeft Martin, ondanks de wereldwijde economische neergang, de beste verkoopcijfers ooit behaald en het bedrijf maakte zijn miljoenste akoestische instrument. Martin heeft ook een complete renovatie en uitbreiding van de Martin fabriek ondergaan en onthulde recent een indrukwekkend nieuw museum en bezoekerscentrum op het hoofdkantoor in Nazareth, Pennsylvania.

Ongeëvenaarde reputatie

Martin GitarenMartin heeft een ongeëvenaarde reputatie voor toewijding aan uitzonderlijke kwaliteit en focus op één product - uitstekend gemaakte akoestische gitaren. Hun integriteit en toewijding aan kwaliteit dwingt een hoge mate van respect af in de markt, die heel weinig bedrijven kunnen evenaren. Tijdens de lange geschiedenis van het bedrijf, heeft Martin ook aanverwante producten gemaakt, waaronder mandolines in de late jaren 1800, en werd een van de top fabrikanten van ukeleles in de jaren 1920. Met de overname van de Darco String Company in 1970, zijn topkwaliteit snaren een integraal onderdeel van de activiteiten van C.F. Martin & Co.

C.F. Martin & Co. is door de jaren heen verantwoordelijk voor het creëren van een aantal industrie standaarden, waaronder X-bracing, de 14-fret gitaar en de Dreadnought gitaar - die allemaal door vrijwel elke gitaarfabrikant zijn gekopieerd. Onlangs werd Martin Guitar geëerd door Readers Digest "America's 100 Best" en aangekondigd door de New York Times "Saving Trees is Music to Guitar Makers' Ears" voor het helpen pionieren van de eco-beweging in de gitaarindustrie, door het ontwikkelen van instrumenten vervaardigd uit duurzame bossen en innovatieve alternatieve materialen.