Gibson

Filter resultaten

Prijsbereik

0 - 3605

Actuele voorraad

Filter

Gibson gitaren

De Gibson Guitar Corporation is een Amerikaanse firma die voornamelijk gitaren bouwt. Het bedrijf is opgericht door Orville H. Gibson (1856). Hij werkte als schoenmaker, maar door zijn grote liefde voor houtbewerking en muziek begon hij gitaren en mandolines te bouwen. Voor zijn eerste mandolines en gitaren, die uitkwamen in 1894, gebruikte hij onder andere ideeën uit de vioolbouw. Omdat er meer vraag was dan hij had verwacht was Orville genoodzaakt een bedrijf op te starten dat zijn instrumenten zou maken. In de catalogus van 1937 stond er voor het eerst een elektrische gitaar, de ES-150 (Electric Spanish). Bijna alle recente Gibson hollowbody gitaren hebben nog de aanduiding ES in de naam.

Gibson Custom Shop

Wij zijn één van de grootste dealers van Gibson gitaren in Europa en zelfs wereldwijd. Daarom hebben wij naast het aanbod Gibson gitaren ook een exclusieve selectie topklasse instrumenten van uit de Custom Shop van Gibson. Deze zijn zichtbaar onder het merk Gibson Custom Shop.

Les Paul en SG gitaren

In de jaren 40 experimenteerde gitarist Les Paul in de werkplaats van Epiphone om van ongewenste feedback af te komen. Hij ontdekte dat een massieve body geen last heeft van rondzingen. Les Paul wilde zijn gitaren een lange klankduur (sustain) meegeven en daarom waren de gitaren relatief zwaar en gemaakt van mahoniehout. In 1950 sloten Les Paul en Gibson een contract en in 1952 werd de eerste Gibson Les Paul in productie genomen. De SG-gitaar is oorspronkelijk als Les Paul-model op de markt gebracht en is naast de LP één van de grootste successen van Gibson.