Fender

Fender is een fabrikant van versterkers en snaarinstrumenten zoals solid-body elektrische gitaren, waaronder de bekende Stratocaster en Telecaster. Het bedrijf werd in 1946 opgestart in Californië door Leo Fender. Leo Fender ontwikkelde een van de eerste solid-body  basgitaren, de Precision Bass of P-Bass, die sindsdien door menig bassist wordt gebruikt in uiteenlopende muziekgenres: rock, jazz, country, Motown, funk, etc. Ondertussen zijn Fender’s Precision en Jazz Bass-modellen een vaste waarde geworden in de wereld van elektrische basgitaren.

Vele bands en bekende artiesten gebruiken en gebruikten Fender-gitaren. Volgende namen zijn slechts een greep uit de ellenlange lijst: Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan, Albert Collins, Robin Trower, Ritchie Blackmore, Yngwie Malmsteen, Jeff Beck, Kurt Cobain, Keith Richards, Bruce Springsteen, Eric Clapton, Mark Knopfler, David Gilmour en John Mayer.

Fender is ook bekend om zijn grote selectie gitaarversterkers en basversterkers. Van instapmodellen zoals de Mustang modelling amps tot high-end custom buizenversterkers. Voor bijna iedere gitarist heeft Fender een geschikte versterker in het assortiment. Ook op het gebied van akoestische gitaren en folk instrumenten als de banjo, ukelele en mandoline heeft Fender een fraaie selectie.

Voor de èchte Fender fans gaat er niets boven originele gitaaraccessoires van Fender. Gitaarsnaren, kabels, hoezen en onderhoudsmiddelen voor jouw Fender gitaar koop je natuurlijk bij KEYMUSIC.