KOOPGIDS - ELIXIR SNAREN

Elixir is één van de merken die je het vaakst ziet als het op snaren aankomt. Heel wat gitaristen gebruiken Elixir snaren en ook heel wat gitaarbouwers zweren bij Elixir omdat ze het best klinken en het langst meegaan.

Maar wat is er net zo speciaal aan Elixir snaren en zijn ze iets voor jou? Deze gids hebben we samengesteld om je te helpen met het kiezen van de juiste Elixir snaren voor jouw speelstijl en jouw instrument.

WAAROM PRECIES ELIXIR SNAREN?

Wanneer je geïnspireerd bent om gitaar te spelen of gewoon zin hebt om even je gitaar vast te nemen helpt de langdurige klank van Elixir snaren om er optimaal van te genieten. De unieke vederlichte coatings die gebruikt worden beschermen de snaren tegen vocht/vuil en houden corrosie weg. Speel waar en wanneer je wil, zolang je zelf wil.

         
Geweldige klank die blijft

Elixir snaren hebben de langst blijvende klank in vergelijking met welke snaar dan ook, gecoat of ongecoat. Elixir snaren klinken geweldig optreden na optreden, speelsessie na speelsessie.

Corrosieweerstand

Met vederlichte coatings en roestwerende eigenschappen zijn Elixir snaren beschermd tegen ‘klankdodend’ vuil en zijn ze bestand tegen zweethanden en vocht.

Betrouwbare prestaties

Elixir Strings zijn bestand tegen sterk wisselende temperaturen en zelfs tegen de ergste vochtigheid. Elixir snaren leveren consistente prestaties, ongeacht de omgeving waarin ze gebruikt worden.

                       
Grotere stemstabiliteit

Veel gitaristen claimen dat Elixir snaren langer gestemd blijven waardoor het niet nodig is je gitaar telkens te stemmen. Zo zorgen Elixir snaren er ook voor dat je gitaar altijd op zijn best zal klinken.

VERSCHILLENDE COATINGS

Doorheen de jaren heeft Elixir getest met verschillende types coatings voor de snaren die ze produceerden. In het huidige aanbod van snaren vinden we 3 verschillende type coatings die op een heel divers aanbod snaren voor verschillende instrumenten beschikbaar is. Welke coating het best bij jou past is een persoonlijke voorkeur. Probeer de verschillende coatings zelf uit, dan weet je welke het best bij jouw speelstijl aanleunt.

Nanoweb Coating

De Nanoweb coating is de populairste en de meest gekende coating van Elixir. Nanoweb is een dunne coating waardoor de snaren meer als traditionele gitaarsnaren aanvoelen. De snaren klinken mooi helder en voelen soepel aan. In vergelijking met de Optiweb coating voel je bij de Nanoweb wel nog steeds dat het om een gecoate snaar gaat. De Nanoweb coating vinden we op akoestische gitaarsnaren, elektrische gitaarsnaren, basgitaarsnaren en mandolinesnaren.

Optiweb Coating

De Optiweb coating is de meest recente innovatie van Elixir. Deze coating kwam er een aantal jaren geleden omdat veel gitaristen Elixir de feedback gaven dat ze op zoek waren naar gitaarsnaren die gecoat zijn maar de heldere sound en feel hebben van ongecoate snaren. Elixir kwam daarom met deze Optiweb coating op de markt, de dunste coating in het gamma. Daarnaast bevat de Optiweb coating nog steeds de typische corrosiewerende eigenschappen.

Als je Optiweb snaren op je gitaar legt zal je meteen voelen dat de snaren helemaal niet gecoat aanvoelen en ze je die typische heldere sound en feel van ongecoate snaren geven. De Optiweb coating is enkel verkrijgbaar op snaren voor elektrische gitaar.

Polyweb Coating

De Polyweb coating is de dikste coating in het gamma van Elixir en is er speciaal voor spelers die van de feel en sound van gecoate snaren houden. Polyweb snaren zijn gladder door de dikkere coating waardoor je sneller over de gehele hals speelt. Ook de sound is een stuk warmer dan bij de Nanoweb of Optiweb snaren. Hou je van een warme sound en een gladder gevoel? Dan zijn deze snaren misschien wel jouw ideale snaar. De Polyweb coating is er zowel voor akoestische gitaarsnaren, elektrische gitaarsnaren als voor banjosnaren.