Koopgids voor platenspelers


Platen zijn weer helemaal hip vandaag en om dit zwarte goud te kunnen bespelen hebben we natuurlijk een platenspeler nodig. Deze platenspelers bestaan in vele varianten en prijzen en wij helpen u graag verder de juiste keuze te maken.

Platen beluisteren of liever mixen en scratchen

Hier begint de zoektocht al, er bestaan platenspelers met een aandrijfriem (Belt drive) en platenspelers met een motor (Torque/Direct drive). 
Als we enkel plaatjes willen opleggen om te beluisteren is een Belt drive al perfect, deze zijn over het algemeen goedkoper dan Direct drive platenspeler.

De DJ's hebben echter de Direct Drive platenspeler nodig, daar de platenspeler veel meer handelingen moet ondergaan is voor dit type speler een krachtige motor voorzien die onmiddelijk kan reageren op die vele handelingen, vooral bij de scratchers.
                                                   

Fysiek zien beide platenspelers er hetzelfde uit dus let goed op de beschrijving op het toestel of de doos. Verder is het belangrijk om versterking te voorzien, dit kan door middel van een phono pre-amp. Op deze pre-amp kan je dan een paar actieve speakers aansluiten, die zijn al aan een zeer aantrekkelijke prijs te verkrijgen.

De DJ's moeten iets meer plaats voorzien, ze hebben niet één maar twee platenspelers nodig van het type Direct drive zoals eerder vermeld. Deze twee platenspelers worden dan op een mixer of een Dj controler aangesloten die zelf phono versterking voorzien. In de DJ opstelling moet je dus niet die extra phono pre-amp voorzien.

Als je platenspelers wil aansluiten op een DJ controler moet je opletten dat die controler phono inputs heeft, die vind je altijd op controlers met 4 kanalen.

Dj mixer

 

DJ controler met phono input
Niet elke platenspeler komt met een Cartridge en die zijn een essentiel in onze opstelling. Dit element zorgt ervoor dat de plaat kan gelezen worden, deze zijn zeer gevoelig en die moeten we dus met veel zorg behandelen, stof en vuiligheid is de absolute vijand van onze naald.

Je platen goed opbergen en ze stofvrij houden is dus hoge prioriteit en daarvoor voorzie je een onderhouds kit die een vinyl brush, stof vrij doekje, cleaning vloeistof en ten laatste een naald/stylus borstel  bevat. Nu hoeven we enkel de plaat op te leggen en genieten maar.

Onze verkopers helpen u graag verder met de juiste keuze en meer info!