Privacyverklaring Key Music

25 mei 2018

Uw privacy is voor Key Music International B.V., Key Music Nederland B.V. en Key Music N.V. (hierna: Key Music) van groot belang. Wij houden ons dan ook aan de privacy wet- en regelgeving. Dit betekent dat uw gegevens veilig zijn bij ons en dat wij ze altijd conform deze wet- en regelgeving zullen gebruiken.

In deze privacyverklaring leggen we uit wat we bij de webwinkel https://www.keymusic.com en/of in onze winkels allemaal doen met de informatie die we over u te weten komen en verzamelen.

Als u vragen en/of opmerkingen heeft of wilt weten wat we precies van u bijhouden, neem dan rechtstreeks contact op met Key Music

Afhandelen bestelling

Wanneer u bij ons een bestelling plaatst, gebruiken wij uw persoonsgegevens om deze bestelling voor u af te kunnen handelen op de meest effectieve wijze. Wij mogen uw persoonsgegevens dan aan onze bezorgdienst(en) geven om de bestelling bij u te laten bezorgen. Ook krijgen wij informatie over de betaling van uw bank of creditcardmaatschappij of van een van de andere partijen welke voor ons de verdere afhandeling verzorgt.

Voor het effectief afhandelen van het bestelproces gebruiken wij uw bestel- en betalingsgegevens, naw-gegevens, e-mailadres, telefoonnummer en factuuradres. Dit zijn wij wettelijk verplicht. Wij bewaren deze informatie tot uw bestelling is afgerond en tot maximaal zeven jaar daarna (wettelijke bewaarplicht) en kunnen deze informatie eventueel ook gebruiken bij een recht op garantie.

Voor het afhandelen van het bestelproces werken wij samen met:

  • Onze betalingsprovider Ingenico
  • Onze transportbedrijven waarvan bpost en PostNL de belangrijkste zijn

Verstrekken van informatie aan derden

Wij werken met een aantal organsaties in Nederland en Belgie samen, die de hierboven genoemde persoonsgegevens van ons kunnen ontvangen ten behoeve van de diensten welke zij voor ons verrichten.

We delen daarnaast gegevens met de volgende partijen, die o.a. specifieke advertenties voor ons kunnen aanleveren:

  • Google
  • Facebook
  • Instagram
  • Mailchimp
  • Copernica

Van deze partijen zijn Google, Facebook en Instagram officieel gevestigd buiten de EU.

Statistieken en profilering

Wij houden statistieken bij over het gebruik van onze webwinkel. Met deze statistieken verbeteren we continu de functionaliteiten van onze webwinkel om zo bijvoorbeeld alleen nog relevante informatie te laten zien. Wij kunnen uw persoonsgegevens met elkaar combineren om meer over u te weten te komen. Uiteraard zullen wij uw privacy te allen tijde respecteren. Wilt u niet dat wij uw persoonsgegevens op de een of andere wijze verwerken, dan kunt u dit altijd aan ons melden.

Hiervoor gebruiken wij uw e-mailadres, ip-adres en naw-gegevens. Dit doen wij op basis van uw toestemming. Wij bewaren deze informatie  maximaal een (1) jaar.

Contactformulier en Nieuwsbrief

Met het contactformulier kunt u ons vragen stellen of specifieke aanvragen doen.

Hiervoor gebruiken wij uw e-mailadres, telefoonnummer en naw-gegevens. Hier hebben wij een legitiem belang bij aangezien wij u vooral niet willen contacteren en/of informeren op een wijze die niet conform de wet- en regelgeving is. Wij bewaren deze informatie totdat we zeker weten dat u tevreden bent met de manier waarop wij het contact hebben afgewikkeld en/of u van ons informatie heeft ontvangen.

U kunt zich vrijwillig abonneren op onze nieuwsbrief. Hierin leest u nieuwigheden, tips en informatie over onze producten en diensten. Dit abonnement kunt u op ieder gewenst moment opzeggen. Iedere nieuwsbrief bevat een afmeldlink. Via uw persoonlijke Key Music account kunt u dit natuurlijk ook doorgeven.
Uw e-mailadres wordt automatisch toegevoegd aan de lijst van abonnees. Deze gegevens worden bewaard totdat u het abonnement opzegt en/of op een andere wijze laat weten geen prijs meer te stellen op contact met Key Music.

Uw account

Bij bepaalde onderdelen van onze webwinkel moet u zich eerst registreren. U moet dan informatie over uzelf opgeven en een gebruikersnaam kiezen. Daarmee maken wij een account aan, waarop u kunt inloggen met die gebruikersnaam en een zelfgekozen wachtwoord.

Hiervoor gebruiken wij uw naw-gegevens, telefoonnummer, e-mailadres, factuuradres en betalingsgegevens. Dit zijn wij wettelijk verplicht. Wij bewaren deze informatie tot u uw account opheft.

Wij bewaren deze informatie voor u zodat u ze niet steeds opnieuw in hoeft te vullen en zodat we u makkelijker kunnen benaderen als dat nodig mocht zijn. U kunt via uw account informatie aanpassen wanneer u dat wilt.

Reclame

Wij willen u graag informatie (reclame) sturen over aanbiedingen en nieuwe producten of diensten. Dit doen wij:

  • per post
  • per e-mail
  • via social media

U kunt op ieder moment bezwaar maken tegen deze reclame. In elke reclame-uiting staat hoe dat moet. Elke e-mail en/of aan u gerichte reclame-uiting bevat een afmeldlink. U kunt ons blokkeren of de afmeldoptie gebruiken. Via uw account kunt u dit ook doorgeven.

Locatiegegevens

Soms is het nodig voor onze webwinkel https://www.keymusic.com om te achterhalen op welke geografische plaats u bent. We vragen dan apart of we dit mogen weten en alleen als u dan toestemming geeft, ontvangen wij deze informatie en maken we daar gebruik van.

Voor deze dienst gebruiken wij de navigatie- en locatiesoftware op uw telefoon, tablet of computer. Wij hebben geen controle over wat de makers van deze software (zoals bijvoorbeeld Google Maps) daarmee doen en dragen daarvoor geen aansprakelijkheid. Lees dus ook altijd hun privacyverklaringen.

Advertenties

Onze webwinkel vertoont advertenties. Deze publiceren wij niet zelf, dat doen organisaties/partners waarmee wij samenwerken. Deze organisaties/partners houden bij of u het contact met hen waardeert, en gebruiken die informatie om in de toekomst alleen nog maar interessante advertenties en aanbiedingen aan u te doen.

Verstrekking aan andere bedrijven of instellingen

Met uitzondering van de hierboven genoemde organisaties/partners, delen wij uw persoonsgegevens onder geen enkele voorwaarde aan andere organisaties, bedrijven, instellingen of individuen, behalve als wij dat wettelijk verplicht zijn.

In onze webwinkel zijn social media buttons opgenomen. Hiermee verzamelen de beheerders van deze diensten uw persoonsgegevens.

Cookies

Onze website gebruikt voor uw gebruiksgemak cookies. Cookies zijn kleine (tekst-)bestanden waar we informatie in kunnen opslaan zodat u die niet steeds opnieuw behoeft in te vullen. Daarnaast kunnen we zo zien dat u ons weer bezoekt en u eventueel helpen bij het navigeren.

Wanneer u onze website voor het eerst bezoekt, tonen wij een melding met uitleg over cookies. Hierbij zullen we vragen om uw akkoord voor het gebruik van deze cookies.

U kunt via uw browser het plaatsen van cookies uitschakelen, maar sommige functionaliteiten op onze website werken dan helaas niet zo goed meer.

Met andere organisaties welke cookies plaatsen hebben wij afspraken gemaakt over het gebruik van deze cookies. Toch hebben wij geen volledige controle op wat zij zelf met de cookies doen. Lees dus vooral ook hun privacyverklaringen.

Google Analytics

Wij gebruiken Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze webwinkel gebruiken. Wij hebben een verwerkersovereenkomst met Google gesloten. Daarin staan strikte afspraken over wat zij mogen en moeten bijhouden. Wij staan Google toe de verkregen analytische informatie te gebruiken voor andere Google diensten. Wij laten Google de IP-adressen niet anonimiseren.

Beveiliging

Beveiliging van uw persoonsgegevens is voor ons van groot belang. Om uw privacy optimaal te waarborgen, nemen wij de volgende maatregelen:

Toegang tot persoonsgegevens wordt afgeschermd met een gebruikersnaam en wachtwoord en indien van toepassing een login token. Wij nemen fysieke maatregelen zoals sloten en kluizen voor toegangsbescherming van de systemen waarin persoonsgegevens opslagen zijn. Wij maken gebruik van beveiligde verbindingen (Secure Sockets Layer of SSL) waarmee alle informatie tussen u en onze website wordt afgeschermd wanneer u uw persoonsgegevens invoert.

Functionaris voor gegevensbescherming

Wij hebben een zogeheten functionaris voor gegevensbescherming aangesteld. Deze persoon is verantwoordelijk voor de privacy binnen onze organisatie en rapporteert direct aan de bevoegd bestuurder(s) van Key Music. Onze functionaris voor gegevensbescherming is bereikbaar via dataprotection@keymusic.com of kan telefonisch benaderd worden via Key Music in Nederland of België.

Wijzigingen in deze privacyverklaring

Wanneer de functionaliteiten  van onze webwinkel significant wijzigen, zullen wij natuurlijk ook de privacyverklaring aanpassen. Let dus altijd op de datum hierboven en kijk regelmatig of er nieuwe versies zijn. Wij zullen ons best doen relevante wijzigingen ook apart aan u aan te kondigen.

Inzage, wijzigen en verwijderen van uw gegevens

Als u vragen hebt of wilt weten welke persoonsgegevens wij van u hebben, kunt u altijd contact met ons opnemen. Zie de contactgegevens hieronder.

U heeft tenminste de volgende rechten:

  • uitleg krijgen over welke persoonsgegevens we van u hebben en wat we daarmee doen
  • inzage in de precieze persoonsgegevens die we hebben
  • het laten corrigeren van fouten
  • het laten verwijderen van (verouderde) persoonsgegevens
  • intrekken van uw toestemming om persoonsgegevens te gebruiken
  • bezwaar maken tegen een bepaald gebruik

Let op dat u altijd duidelijk identificeerbaar aangeeft wie u bent, zodat we zeker weten dat we geen gegevens van de verkeerde persoon of personen aanpassen of verwijderen.

Klacht indienen

Als u vindt dat wij u niet juist handelen en/of u niet tevreden bent met onze acties en/of reacties, dan heeft u het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens (AP), https://autoriteitpersoonsgegevens.nl

Key Music neemt de bescherming van uw persoonsgegevens serieus. Mocht u toch de indruk hebben dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn en/of er aanwijzingen zijn van misbruik neemt u dan contact op met onze dataprotection officer (via dataprotection@keymusic.com) of met een van onze medewerkers via een van onderstaande contactpunten.

Contactgegevens
 
Voor Nederland
 
Key Music Nederland B.V.
Ceintuurbaan 191
3051 KC Rotterdam
helpdesk@keymusic.com
085-83330000
 
Voor Belgie
 
Key Music N.V.
Ankerstraat 81
9100 Sint-Niklaas
helpdesk@keymusic.com
078-487000