Artikelnummer: 278456

Dit product is niet meer beschikbaar.

Interessante alternatieven

Populair van Taylor

Taylor 810ce 2006 Fall Limited Edition

De Taylor 810ce 2006 Fall Limited Edition is een van die zeldzame instrumenten die net zo goed klinkt als het lijkt. Dit komt grotendeels door de uitzonderlijke tonewoods die gebruikt zijn om deze schoonheid te bouwen. Sitka reageert prachtig op de bijzondere taal van het rozenhout en vertaalt de rijke boventonen en donkere smaken in een tonaal palet van verbluffende breedte. Madagaskar palissander wint aan populariteit in de wereld van de hoogwaardige tonewoods, waarbij vaak zowel tonaal als visueel vergelijkingen worden gemaakt met het aangekondigde Braziliaanse rozenhout. Kenmerkende 'spinnenweb'-patronen zijn de signatuur van Madagascar, die prachtig overgaat in de getekende esdoornbinding en centrale wig. Madagascar palissander is het dichtste hout van Braziliaans palissander voor gitaarwerk.

Nu het zijn weg vindt naar de gitaarmarkt, heeft het veel van dezelfde visuele en sonische kenmerken als Braziliaans, en het lijkt sterk op gewicht, dichtheid, stijfheid en uiterlijk. Het heeft dat kenmerkende gedurfde en pittige geluid dat velen houden van Braziliaans palissander, maar het is niet in gevaar en er zijn geen beperkingen in zijn vak. In de exclusieve 810ce, die één van de populairste modellen van Taylor is, komt de onmiskenbare high-end Toon van Madagascar samen palissander, klassieke Taylor-styling en de veelzijdigheid van een Dreadnought body, plus voegt een cutaway en Expression System-elektronica toe om het perfecte picking-pakket te voltooien. De 2006 Fall Limiteds zijn echte kunstwerken, elk model verenigd door dramatische mannelijke accenten in de vorm van een centrale rugwig en handgemaakte binding.

Dreadnought
De traditionele vorm is verfijnd en we combineren klassiek dreadnought volume en basrespons met het definitieve Taylor-geluid: heldere dreggen en een open, luchtige middentonen die het kenmerkende ontwerp van Bob Taylor accentueert. Recente herstemming verhoogt de bas en het volume nog meer. Dreadnoughts reageren vooral goed op flatpicking of licht-naar-zwaar getokkel.

Gloss
De afwerking die werd gebruikt om de glanzende glanzende bovenkant, achterkant en zijkanten van deze gitaar te maken, werd ontwikkeld door Taylor voor maximale duurzaamheid en weerstand tegen koude controle. Deze ultraviolet uitgeharde afwerking is ook milieuvriendelijker dan traditionele lakafwerkingen.

Taylor-expressiesysteem
Ontworpen om getrouw de toon van je gitaar te reproduceren, gebruikt het Expression System gepatenteerde Dynamic Sensors om top- en snaarvibratie vast te leggen zoals nooit tevoren. Gemaakt in samenwerking met gerenommeerde audiopionier, de heer Rupert Neve, is de Taylor ES naadloos geïntegreerd in het ontwerp van de gitaar vanaf de basis. Onboard-toonregeling zorgt voor extra smaak, of plat voor een ongekleurd, uitzonderlijk schoon versterkt geluid.

Opmerkingen

OCCASION!

Taylor 810ce 2006 Fall Limited Edition

Type/Shape: 6-String Dreadnought
Back & Sides: Madagascar Rosewood with Maple center wedge in back
Top: Sitka Spruce
Soundhole Rosette: Abalone
Neck: Tropical American Mahogany
Fretboard: Ebony
Fretboard Inlay: Pearl 800 Series
Headstock Overlay: Indian Rosewood
Binding: Hand-Placed Maple Binding
Bridge: Ebony
Nut & Saddle: Tusq
Tuning Machines: Gold-plated Taylor Tuners with Ebonoid Buttons
Strings: Elixir Light Gauge Strings with Nanoweb Coating
Scale Length: 25 1/2 Inches
Truss Rod: Adjustable
Neck Width at Nut: 1 3/4 Inches
Number of Frets: 20
Bracing: Scalloped, X-Brace
Finish: Gloss
Cutaway: Venetian
Electronics: Taylor Expression System
Body Width: 16 Inches
Body Depth: 4 5/8 Inches
Body Length: 20 Inches
Overall Length : 41 Inches
Case: Taylor Deluxe Hardshell

Taylor 810ce 2006 Fall Limited Edition

Taylor 810ce 2006 Fall Limited Edition