Artikelnummer: 278130

Dit product is niet meer beschikbaar.

Interessante alternatieven

Populair van Roland

Roland TD-50KVX V-Drums

Zoals elke ambitieuze professionele drummer weet, zijn alleen een ultieme sound en feel goed genoeg. Daarom stellen we de nieuwe Roland TD-50KVX voor: het topmodel binnen ons alom geprezen V-Drums-gamma. Hij is ontworpen voor topprestaties op het podium, intense oefensessies en gevarieerd studiowerk. Deze elektronische kit werd gebouwd op de funderingen van de nieuwe TD-50 module, met Prismatic Sound Modeling. Hij voorziet de meest indrukwekkende en meest gevarieerde sounds van Roland tot nog toe. De geavanceerde processor wordt aangevuld door nieuw ontwikkelde snare- en ride-pads. Die beschikken over multi-element sensorsystemen en communiceren aan hoge digitale snelheid met de module. De kit bevat ook hoogwaardige pads voor tom, crash en hi-hat. En de module beschikt over verregaande aanpassingsmogelijkheden en flexibele aansluitingen die alles mogelijk maken. De KD-220 Bass Drum beschikt over een 22-inch houten ketel die een akoestische feel en een geweldige podiumprésence voorziet. De TD-50KVX maakt sublieme bespeelbaarheid en ongeëvenaarde expressie mogelijk. Hij levert de meest indrukwekkende V-Drums live-ervaring tot nog toe.

Dynamische Prismatic Sound Modeling brengt je drumspel tot leven
Geweldige drummers verwachten geweldige prestaties. Het brein van de Roland TD-50KVX is de gloednieuwe TD-50 klankmodule met haar originele Prismatic Sound Modeling, die ervoor zorgt dat elk element van je speelstijl wordt opgevangen en buitengewoon gedetailleerd wordt weergegeven. Naast de nieuw ontwikkelde pads voor de snare en het ride cimbaal van de TD-50KVX — voorzien van onze meest geavanceerde sensortechnologie tot nu toe — geeft de hoge-resolutie processing van de TD-50 je de meest levensechte, resonante en expressieve klanken die je ooit via een elektronische kit hebt gehoord.

Speel echte snare technieken met de nieuwe 14-inch PD-140DS
De TD-50 klankmodule krijgt assistentie van de PD-140DS digitale snarepad, die je snarewerk naar een heel nieuw expressieniveau tilt. Een gloednieuw gaasvel met 3 lagen zit gemonteerd op een standaard 14-inch ketel, en biedt een natuurlijke veerkracht en geeft onmiddellijk een vertrouwd gevoel. Dankzij het nieuw ontwikkelde multi-sensorsysteem van Roland worden je slagen binnen elke zone van de pad én je speeldynamiek nog nauwkeuriger gedetecteerd. Bovendien worden traditionele crosssticks automatisch geregistreerd, omdat de pad je handpositie detecteert en bijhorende aanpassingen uitvoert. Dankzij de ongeëvenaarde respons van de PD-140DS klinkt elke nuance op de snare natuurlijk, gedetailleerd en karaktervol.

Druk jezelf uit met grotere cimbalen, inclusief de nieuwe CY-18DR ride
Cimbaalkeuze is een serieuze zaak en bij de TD-50KVX zitten enkele van de beste. Het topmodel van Roland is uitgerust met grotere crashcimbalen (CY-14C en CY-15R) dan zijn zusterkit, de TD-50K. En expressieve drummers zullen ook voordeel halen uit de nieuwe CY-18DR V-Cymbal Ride. Met zijn reguliere 18-inch formaat en zijn vertrouwde beweging tijdens het spelen, past dit nieuwe digitale cimbaal naadloos in je kit. Ondertussen detecteert het hoge-resolutie multi-sensorsysteem in de cimbaalpad continu elke slag: van rand tot bel. En zorgt het samen met de TD-50 module voor een dynamiek en een respons die voorheen onbereikbaar waren met een cimbaalpad. Test de CY-18DR uit met technieken van cimbaallegato’s tot zachte slagen op de bel en oordeel zelf over de gedetailleerde sound. Je kunt zelfs de boog afdempen met één vinger!

KD-220 Bass Drum voor een verbeterd akoestisch gevoel en een sterke visuele aanwezigheid
Het valt niet te ontkennen dat een old-school akoestische basdrum voor een bevredigend gevoel en aanwezigheid zorgt op het podium. Als je van de feel van een akoestische kick houdt, dan zal de KD-220 Bass Drum meteen vertrouwd aanvoelen. De KD-220 levert stabiele en nauwkeurige triggering met een authentiek akoestisch gevoel. Die feel is het gevolg van Roland's innovatieve air-damper-mechaniek, die naast de 22-inch akoestische behuizing werkt om 'lucht te verplaatsen' en weerstand te bieden, wanneer de klopper in de drum beukt. De KD-220 is compatibel met enkelvoudige en dubbele basdrumpedalen**.

* Het productontwerp kan zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd en kan afwijken van de hier getoonde afbeeldingen.
**Kick-pedaal wordt afzonderlijk verkocht.

VH-13 V-Hi-Hat met geavanceerde bewegingsdetectie voor een natuurlijke hi-hat respons
De VH-13 V-Hi-Hat bestaat uit een tweedelige structuur: met een onder- en een bovencimbaalpad voor een natuurlijk speelgevoel. Hij bevat ook geavanceerde bewegingssensor- en triggeringtechnologie voor een authentieke respons, met een vlotte open/sluit-controle. Net als bij een akoestische hi-hat, kan je de gesloten klank beïnvloeden door harder op de pedaal te drukken, of je kunt zelfs foot splashes spelen.

Personaliseer je sound voor live sessies en studiowerk
Een verscheidenheid aan muzikale scenario's vormt geen probleem voor de TD-50: hij heeft een gevarieerd aanbod kits aan boord, die bij eender welke sessie passen. Deze geavanceerde module ondersteunt diepgaande klankaanpassingen; inclusief basisaanpassingen van vellen en ketels, het stapelen van interne sounds en gebruikerssamples, tot het aanpassen van de overhead-microfoons en de ruimtelijkheid. Met een compressor en een driebands EQ die voor elke pad afzonderlijk kan worden afgeregeld, speel je performances op maat. Drie onafhankelijke multi-effect secties maken het mogelijk om specifieke drums met 30 effecttypen te verrijken, zoals delay, flanger, saturator en vele anderen. De tweebands multi-compressor en de vierbands equalizer op de uitgang laten je de overkoepelende dynamiek en klankbalans afregelen, afhankelijk van wat je nodig hebt in de studio of op het podium. En met de nieuwe Snapshot-feature kun je snel klankaanpassingen met elkaar vergelijken, voordat je de sounds permanent wijzigt.

Oefenfuncties om je techniek mee te ontwikkelen
De TD-50KVX is dé keuze voor ernstige drummers, maar er is altijd ruimte voor verbetering. Deze nieuwe kit doet niet alleen je drumtechnieken schitteren; maar verbetert die ook. En dat via ingebouwde functies die je helpen om het maximale uit je oefensessies te halen. Of je nu je timing strakker maakt met de Quiet Count-functie, of samenspeelt met achtergrondmuziek via het SD-kaartslot: dit instrument verschaft je meteen de nodige inspiratie. Zélfs wanneer je in je eentje speelt.

Sta sneller op het podium dankzij gebalanceerde aansluitmogelijkheden voor de PA
Wanneer je elke avond live speelt, dan zorgt de TD-50KVX ervoor dat je veel sneller en met minder moeite kunt opstellen en afbreken. De TD-50 is de eerste V-Drums module die beschikt over een XLR stereo master-uitgang en acht TRS direct outs. Hiermee is een gebalanceerde verbinding met een PA-systeem mogelijk. Het is heel eenvoudig om een pad toe te wijzen aan een van de afzonderlijke uitgangen. En met de handige volumeregelaars voor de master/hoofdtelefoon en groepfaders zijn de uitgangsniveaus heel makkelijk uit te balanceren. Je kunt ook alleen het volume van de hoofdtelefoon regelen: perfect voor het aanpassen van het monitorniveau, zonder daarbij het PA-signaal te beïnvloeden.

Speel met je eigen WAV-bestanden en neem alles makkelijk op met een DAW
Creatieve drummers zullen in de wolken zijn met de open verbindingsmogelijkheden van de TD-50KVX, die de inspiratie in alle richtingen doen stromen. Via het SD-kaartslot van de module is het makkelijk om je eigen WAV-bestanden te triggeren via eender welke drumpad op de TD-50KVX. Je kunt die audiobestanden ook loopen of ze stapelen met de interne sounds van de module, terwijl je het volume en de klank regelt via het frontpaneel van de TD-50. Wanneer je een geweldige groove creëert, verbind dan heel eenvoudig de TD-50 module met een computer via USB, voor rechtstreekse multi-track opnames met je favoriete DAW. Tot 10 kanalen kunnen afzonderlijk opgenomen worden, en vervolgens makkelijk aangepast worden op vlak van klankkleur en nog veel meer. Je kunt zelfs kiezen uit verschillende audio sampling-formaten: 48 kHz, 96 kHz, en de standaard 44.1kHz.

V-Drums 20th Anniversary Page: A Behind-The-Scenes Look at V-Drums Development
In 1997 lanceerde Roland de V-Drums TD-10: ‘s werelds eerste elektronische drumkit met gaasvelpads. In de twee daaropvolgende decennia hebben we voortdurend het muzikale potentieel van deze verbluffende instrumenten vergroot. En zelfs al zijn we ondertussen twintig jaar bezig, in zekere opzichten is de reis nog maar net begonnen.

Flexibele Kitconfiguraties voor Live-, Opname- en Thuistoepassingen
De TD-50KV-kit wordt geleverd met de KD-140-BC Kick Trigger Pad, waardoor je een geweldige feel binnen een beperkte opstelruimte bekomt: perfect voor studio-opnames of thuisgebruik. Als je op het podium de ultieme drumervaring wenst, dan kan de TD-50KV gekoppeld worden aan de optionele KD-A22, die bevestigd wordt aan je 22-inch akoestische drumbehuizing. En als je thuis of op krappe live-locaties speelt, bekijk dan zeker ook eens de TD-50K-set. In vergelijking met de TD-50KV, beschikt die over lichtjes kleinere tom-, hi-hat- en crash cimbaalpads, evenals de kleinere MDS-50K stand en compactere KD-120-BC Kick Trigger Pad.

Roland TD-50KVX V-Drums

• Toonaangevende elektronische kit met ultieme expressie
• TD-50 module met Prismatic Sound Modeling en volledig nieuwe ingebouwde sounds
• Nieuw ontwikkelde 14-inch PD-140DS digitale snare met een multi-sensorsysteem in hoge resolutie voor ongeëvenaarde dynamiek en nauwkeurige positiedetectie
• Nieuwe 18-inch CY-18DR digitale ride zorgt voor nauwkeurige positiemeting en verbeterde dynamiek met behulp van een innovatief multi-sensorsysteem
• Extra cimbaalpads bestaan uit VH-13 V-Hi-Hat, CY-14C crash en CY-15R crash/ride
• Een PD-108-BC rack tom pad en twee PD-128-BC floor tom pads
• KD-220 Bass Drum met een 22-inch akoestische shell voor een akoestische feel en authentieke look
• Speel je eigen WAV-samples via een SD-kaart
• USB 10-kanaals audio out voor multi-track opnames via één enkele USB-kabel
• Stereo XLR master output en acht TRS direct outs voorzien gebalanceerde verbindingen met een PA
• Metronoom met Quiet Count plus audio opname/afspeel-functies voor oefen-doeleinden
• Grote MDS-50KV drum stand

Roland TD-50KVX V-Drums

Roland TD-50KVX V-Drums