Roland SP-404A Linear Wave Sampler

Merk: Roland |

Artikelnummer: 257523

Dit product is tijdelijk niet beschikbaar.
Kies variant

Populair van Roland

Roland SP-404A Linear Wave SamplerEEN LEGENDARISCHE SAMPLER SAMENGEVOEGD MET EEN ICONISCHE SEQUENCER
De SP-404A Linear Wave Sampler is ontworpen voor live-gebruik en breidt de klanken van de Roland AIRA TR-8 Rhythm Performer verder uit. Het resultaat is een krachtige combinatie van samples en percussieve synthese. De snelle hands-on benadering van de befaamde SP-serie performance samplers past perfect bij de indrukwekkende ritme-effecten en de iconische step-sequencer van de Roland AIRA TR-8.

Alle functies en features van de populaire SP-404SX zijn opgenomen in de SP-404A, inclusief zijn kenmerkende16-bit linear sampling, 29 ingebouwde DSP-effecten, vloeiende FX switching en 12 professionele performance pads. Daarnaast is er ook een nieuwe klankbibliotheek beschikbaar via een meegeleverde SD-kaart, die samengesteld werd door Loopmasters, de toonaangevende leiders binnen de sample-industrie.

De SP-404A is een intuïtieve en inspirerende toevoeging aan de AIRA-reeks performance instrumenten voor dj’s, muzikanten en producers. Hij kan op zich gebruikt of aangestuurd worden door de TR-8.

TR Sequencer + SP-Style Sampling
De SP-404A kan getriggered worden door de TR-8 Rhythm Performer, voor krachtige producties met geïntegreerde beats en samples. Verbind eenvoudigweg een MIDI-kabel tussen de twee toestellen, en je krijgt de mogelijkheid om samples van de SP-404A te integreren, en ze samen met je TR-8-drumpatronen te gebruiken. Elk van de 11 tracks van de TR-8 kunnen een sample triggeren van de SP-404A, een TR-8 sound spelen, of de twee samen; waardoor je interessante lagen en accenten kunt creëren. De TR-8 kan eender welke sample triggeren van de verschillende banken in de SP-404A, zodat het mogelijk is om via een eenvoudige draai aan de knop toegang te verkrijgen tot nieuwe sounds.

Sample Scatter en Side Chain
Door de stereo output van de SP-404A te verbinden met de externe audio input van de TR-8 wordt het mogelijk om de TR-8 als een sub-mixer en processor voor de sampler te gebruiken. In deze configuratie kunnen alle samples die gespeeld worden met de SP-404A beïnvloed worden door de krachtige Scatter-feature van de TR-8 om reverse, glitch, gate, truncate, stutter, en allerlei ritmische variaties te creëren; gaande van subtiel tot extreem: en allemaal perfect gesynchroniseerd. Door de externe input te gebruiken, is het ook mogelijk om samples te beïnvloeden met de per-step Side Chain-functie van de TR-8. Programmeer simpelweg een patroon met Side Chain in TR-REC Mode en verkrijg toegang tot ritmische ducking- en gating-effecten.

Sounds door Loopmasters
De SP-404A beschikt over negen banken met premium samples zodat je meteen van start kunt gaan met sample looping. De klankbibliotheek op de bijgesloten SD-kaart werd samengesteld door Loopmasters: een van ‘s werelds toonaangevende sample-ontwikkelaars. De samples in de bibliotheek werden speciaal ontworpen om de TR-8 aan te vullen, maar werken ook perfect tijdens standalone-situaties.

Bijkomende samples kunnen ingeladen worden via het SD-kaartslot, dat SDHC-kaarten ondersteunt tot 32 GB. Importeer WAV- of AIFF-geluidsbestanden via je Mac- of Windows-computer door gebruik te maken van de bijhorende software (beschikbaar in de Download-sectie), en wijs ze dan toe aan de pads van de SP-404A. De software is snel en makkelijk in gebruik, en toont de pads van de SP-404A op het scherm. Het is eveneens mogelijk om bestanden in het SP-404-formaat te converteren, zodat ze met de SP-404A gebruikt kunnen worden.

Instant Sampling
Sampling is niet langer voorbehouden voor de studio, dankzij de SP-404A. De ingebouwde microfoon maakt het mogelijk om heel eenvoudig - eender waar en wanneer - opnames te maken, van zodra de inspiratie opsteekt; en dat aangedreven door netstroom of via zes AA-batterijen. Lijningangen maken het mogelijk om rechtstreeks te samplen van een mengtafel of een extern apparaat. En een microfooningang is eveneens beschikbaar voor sampling via een externe microfoon. En je gesamplede materiaal klinkt altijd geweldig, dankzij het uncompressed WAV audio-capture formaat in hoge kwaliteit van de SP-404A.

Hands-On Performance
Met zijn interactieve loop- en pattern-sequencer-bedieningsknoppen is de SP-404 gemaakt om bespeeld te worden. Krijg de volledige controle via drie anti-slip bedieningsknoppen en 12 rubberen trigger pads, plus een Sub Pas voor rapid-repeat triggering in real time. Ook op een donker podium of in een donkere dj-booth is de SP-404A een ideale live-machine; aangezien de duidelijk verlichte pads en het heldere LED-scherm een uitstekende zichtbaarheid garanderen van zodra je het toestel aanzet.

Extreme Effecten
Je signatuurklanken kunnen eender wanneer herwerkt worden via de 29 ingebouwde DSP-effecten van de SP-404A. Essentiële effecten zijn onder meer ruimtelijke reverb- en chorus-effecten, plus rijke filters en delays. Bovendien kan er naadloos geswitcht worden tussen de effecten, voor vloeiende overgangen tijdens het performen. Er zijn eveneens indrukwekkende performance-gebaseerde effecten beschikbaar, waaronder een voice transformer en een looper. De filter en isolator stellen je in staat om je sounds op radicale wijze te veranderen, en ze te transformeren in compleet nieuwe elementen die je opnieuw kunt gebruiken.

Gecombineerd met een dj-mengtafel kan de SP-404A ook gebruikt worden als een op zich staande effectprocessor. Een unieke ‘limiter’ modus zit verwerkt in 17 verschillende effecttypes om oversturing/distortie te voorkomen, een een stabiele klank te garanderen zonder ongewenste klankeuvels. Deze modus is dubbel zo doeltreffend tijdens dj-performances; en zorgt ervoor dat je sounds op belangrijke momenten ‘beveiligd’ worden.

Track Builder
Het aantal loops waarmee de SP-404A overweg kan, is zo goed als eindeloos. Maar deze feature is nog maar het begin van de immense power van het toestel. Songs, jams en tracks kunnen op enkele seconden tijd opgebouwd worden, dankzij de ingebouwde Pattern Sequencer. Die is specifiek ontworpen voor het real-time creëren van tracks. Hij is ook geoptimaliseerd voor live-performances dankzij een krachtige Quantize-modus die shuffle feels bevat voor groove, swing en beweging. Je kunt in een handomdraai patronen creëren via de 99 beschikbare maten. En met continu looping krijg je ook de tools ter beschikking om een track mee vorm te geven, loopen en structureren.

Het is mogelijk om 12 patterns (12 patterns x 10 banks) op te slaan en ze nadien meteen opnieuw op te roepen. Zo kun je live sets spelen zoals je ze in je hoofd hoort; wetende dat je altijd en overal de vrijheid hebt om te improviseren. Wanneer je patronen afspeelt, flitsen de LED's die het scherm omranden op het tempo van het patroon. Zo krijg je handige visuele feedback tijdens je live performances.

Roland SP-404A Linear Wave Sampler

• Sample eender waar en wanneer met de ingebouwde microfoon en zijn werking op batterijstroom.
• Hij kan getriggered worden via de 16-step sequencer van de TR-8 Rhythm Performer (TR-8 systeem versie 1.50 of later is vereist)
• AIRA zwart-en-groen kleurenschema dat past bij bestaande AIRA-hardware
• “Sounds by Loopmasters” SD-kaart bevat meer dan 100 nieuwe stereo samples, effecten en one-shot samples
• 29 DSP-effecten, inclusief filter, delay, unieke stemeffecten, subsonic, looper en meer
• Drie bedieningsknoppen, 12 trigger pads en Sub Pad voor rapid-repeat triggering
• Naadloos switchen van effecten voor vloeiende, perfecte performances
• Pattern sequencer met Quantize-modus en shuffle feels
• Importeer geluidsbestanden via een computer en wijs samples toe aan de pads met de gratis Mac/Windows-software

Roland SP-404A Linear Wave Sampler

Roland SP-404A Linear Wave Sampler