Roland KC-600

Merk: Roland | Beoordeling:

Artikelnummer: 258452

Dit product is tijdelijk niet beschikbaar.

Populair van Roland

Roland KC-600

Al meer dan 20 jaar vertrouwen toetsenisten overal ter wereld op de Roland KC-serie versterkers; omwille van hun krachtige hifi-klank, ingebouwde mixfuncties, veelzijdige aansluitmogelijkheden en blijvende duurzaamheid. De nieuwste generatie zet de vermaarde kwalitatieve maatstaf van de KC-reeks voort, en biedt nieuwe verbeteringen die afgestemd zijn op de behoeften van hedendaagse muzikanten. Met een KC-versterker aan je zijde krijg je de volledige controle over je podiumopstelling, zodat je altijd geweldig klinkt en het beste van jezelf kunt geven. Topprestaties: elke keer opnieuw.

De KC-600 zit nokvol nieuw ontworpen features, en is een update van de KC-550, de succesvolle keyboard versterker van Roland van de vorige generatie. De power werd opgedreven naar 200 watt en het tweeweg speakersysteem beschikt over een nieuw ontwikkelde 15-inch custom woofer voor een verbeterde klankkwaliteit. Daarnaast werd de power-sectie volledig opnieuw ontworpen voor een betere stabiliteit, een verbeterde basreproductie en een verminderd gewicht. Met de ingebouwde mixer van de KC-600 kun je een brede waaier stereo keyboards en instrumenten aansluiten, plus een XLR-zangmicrofoon. En via de Stereo Link-functie kun je makkelijk een tweede KC-600 aankoppelen, voor meer inputs en échte stereo versterking op het podium.

Full-range sound voor keyboards en elektronische muziekinstrumenten
De KC-600 biedt een krachtige, punchy geluidsreproductie over het volledige geluidsfrequentiespectrum in een compacte versterker met een power van 200 watt. De behuizing heeft het gepatenteerde Twin Bass-Reflex design van Roland, dat een uitgebreide lage-frequentierespons zonder vervorming levert. Met zijn nieuw ontworpen power-sectie zorgt de KC-600 voor een nog betere basweergave tijdens het versterken van 88 noten tellende podiumpiano’s, orgels en synthesizers, evenals ritmemachines en andere elektronische instrumenten. Nog een extra voordeel van de efficiënte nieuwe power-sectie is het verminderde gewicht, waardoor de KC-600 makkelijk te vervoeren is van optreden naar optreden.

Ingebouwde Stereo Mixing
Via de vier beschikbare stereo lijningangskanalen van de KC-600 kun je keyboards, percussiepads, drummachines en nog veel meer aansluiten. Er is ook een aparte aux-input om je smartphone of muziekspeler in te pluggen, voor het afspelen van backing tracks. De lijn- en aux-inputs ondersteunen stereo-verbindingen, zodat je een stereo sound naar een PA of een opnametoestel kunt verzenden, evenals in stereo kunt versterken wanneer je een tweede KC-600 koppelt via Stereo Link. Kanaal 1 bevat tevens een XLR-ingang, zodat je een zangmicrofoon kunt aansluiten voor een nog grotere veelzijdigheid. En met de handige Output Select-functie op kanaal 4, heb je heel wat flexibiliteit voor het monitoren van click- en begeleidingstracks tijdens het performen.

Veelzijdige aansluitmogelijkheden voor optredens, opnames en oefensessies
Met zijn makkelijk bereikbare aansluitmogelijkheden kun je de KC-600 integreren in eender welke omgeving. Stereo lijnuitgangen zijn beschikbaar via zowel XLR- als ¼-inch jacks, en bieden gelijktijdige verbindingen met bijvoorbeeld PA-systemen, stagemonitoren en opnameapparatuur. Er is ook een Sub Out-jack aanwezig, om verbinding te maken met een actieve subwoofer. Het geluidsniveau daarvan is gekoppeld aan het master volume van de versterker, voor een makkelijke bediening via één knop. De KC-600 beschikt tevens over een hoofdtelefoonuitgang: perfect voor stille oefensessies en discrete monitoring op het podium.

Breid je opstelling uit met Stereo Link
Als je ooit het aantal inputs wilt uitbreiden of in stereo wenst te monitoren, dan is dat heel eenvoudig via de Stereo Link-functie van de KC-600. Eerst en vooral verdubbelt het aantal beschikbare inputs, wanneer je de twee Stereo Link jacks van twee KC-600-verstekers met elkaar verbindt. Daarnaast worden de linker- en rechter-geluidssignalen van aangesloten stereo-instrumenten opgesplitst over de twee versterkers, zodat er tijdens podiumperformances een monitoringervaring van studioniveau ontstaat.

Roland KC-600

• Compacte en veelzijdige keyboard versterker met 200 watt power
• Herontworpen power amp met een universele stroomvoorziening voorziet verbeterde stabiliteit, verrijkte basreproductie en een verminderd gewicht
• Custom tweeweg speakersysteem met nieuw ontwikkelde 15-inch woofer en hoorntweeter
• Ingebouwde mixer met vier stereo ingangskanalen, stereo aux-input en master EQ met Shape-schakelaar
• Output Select-functie op kanaal 4 voor het monitoren van click- en begeleidingstracks
• XLR-microfooningang, 1/4-inch lijnoutputs, hoofdtelefoonuitgang en sub output
• Koppel een tweede KC-600 via de Stereo Link-functie voor meer inputs en een echte stereo sound op het podium
• Metalen jacks voor verhoogde duurzaamheid
• Afneembare wielen meegeleverd

Roland KC-600

Marie
|
Beoordeling:
25-2-2019
Top versterker, geen gekraak of ruis wanneer hij heel luid gaat; meer dan voldoende aansluitingen, vrij zwaar maar goed verplaatsbaar als hij op zijn wieltjes staat

Roland KC-600