Artikelnummer: 231717

Dit product is niet meer beschikbaar.

Interessante alternatieven

Populair van Roland

Roland Blues Cube Tour

De Blues Cube brengt scherpte, présence en autoriteit naar je backline door het geprezen Tube Logic-design van Roland. De topklasse Tour beschikt over 100 watt om extra kracht en speelruimte te bieden voor performances op concertniveau, terwijl zijn kameraad, de CAB410 luidsprekerkast, een helder geluid met een breed bereik levert met vloeiende highs en een rijke low end. De CAB410 heeft vier custom 10-inch speakers en het klassieke design met open achterzijde dat je in elke geliefde vintage combo vindt, maar dan in een handige zelfstandige behuizing die kleiner en lichter is. De Blues Cube Tour is ook perfect voor in de studio dankzij zijn variabele Power Control, Line Out en USB-aansluiting.

De designfilosofie van Roland gaat veel verder dan modeleren. Ze begint bij de voorzichtige, gedetailleerde nabootsing van de werking van de populaire versterker uit het Tweed-tijdperk, van gitaaringang tot luidsprekeruitgang. De veelzijdige Clean- en Crunchkanalen kunnen apart of samen gebruikt worden. Dat zorgt voor een complex klankbereik, terwijl je met de veranderlijke uitgangsmodi een verschroeiende driveklank kan oproepen, op welk volume dan ook. De Blues Cube is klaar voor het podium: hij is on the road getest en gefinetuned met feedback van topgitaristen. Hij levert de zoete, magische klank en tevreden feel die van deze gitaarversterker een uiterst expressief muziekinstrument maakt.

Muzikale, uiterst responsieve versterkerklanken met Tube Logic
Warm, levendig, responsief, dynamisch, elastisch… Dat zijn allemaal termen die gitaristen gebruiken om de geweldige ervaring te beschrijven die ze krijgen als ze met hun favoriete lampenversterker spelen. Woorden die je ook kan gebruiken voor de Blues Cube Tour, dankzij Tube Logic van Roland. Tube Logic is erg geëvolueerd sinds de klank van de eerste originele Blues Cube versterkers in de jaren 90. Vandaag levert deze technologie accuraat het complexe, zeer interactieve gedrag van klassieke lampenversterkers, en dat tot in het kleinste detail. Dit zorgt voor een magische “it”-factor die een gitaarversterker van een simpel geluidssysteem tot een levend, ademend muziekinstrument maakt. Al wat gitaristen geweldig vinden aan een gefinetunede vintage lampenversterker is overvloedig aanwezig in de Blues Cube: geweldige feel, vervormingsregeling met touch en volume, bloom, sparkle, sag door de stroomvoorziening en veel meer.

Compact en krachtig voor je backline
De Blues Cube Tour heeft een vermogen van 100 watt en is er klaar voor om jouw grootste optredens met scherpte, présence en extra speelruimte te begeleiden. De bijgevoegde 4x10 behuizing is de ideale match. Hij biedt vier 10-inch speakers die speciaal ontworpen zijn om Tube Logic-klanken te projecteren met balans, openheid en autoriteit. Zijn behuizing met open achterzijde is gemaakt uit populiertriplex. Dat zorgt voor een rijk en levendig geluid.

Clean, Crunch en Dual Tone
De Blues Cube Tour heeft twee onafhankelijke kanalen – een voor helderdere klanken, en het andere voor crunch. Elk kanaal heeft zijn eigen Boost- en Toneschakelaars om het karakter te vormen. De enkelvoudige volumeregelaar van het Cleankanaal zorgt voor een natuurlijke lampenklank met een scherp kantje als het volume opgedreven wordt. De variabele gain-controller van het Crunchkanaal zorgt echter voor een waaier rauwe klanken, van mild tot agressief. De unieke Dual Tone-mode laat je beide kanalen vermengen voor een eindeloos bereik aan rijke klanken, met één druk op de knop. De Blues Cube houdt ook van effectpedalen, net zoals een vintage lampenversterker, en laat je je persoonlijke sound verder kneden door de mogelijkheid om je favoriete gain-pedalen aan de voorkant van de versterker aan te sluiten.

Breed en open geluid op elk volume
Elke speler met een lampenversterker weet dat je het volume echt moet opendraaien en de outputlampen ver moet drijven zodat de versterker zijn beste klank vrijgeeft. Het nadeel hiervan is dat het geluid veel te luid wordt om ergens te spelen, tenzij op de allergrootste podia – maar dat heeft gitaristen nooit tegengehouden om het te proberen! De Blues Cube levert de complexe vervorming van outputlampen en hun interactie met de uitgangstransformator, net zoals het origineel. Zo wordt de klank rijker en de feel dynamisch responsiever, naarmate het algemene volume luider wordt. Maar met de variabele Power Control van de Blues Cube kan je genieten van deze muzikale, opgedreven klank terwijl je het volume aan elke situatie aanpast, van opnames tot repetities tot optredens in nachtclubs, enz.

Onderhoudsvrij en mild voor je rug
Met zijn moderne aanpak elimineert de Blues Cube twee grote nadelen van krachtige lampenversterkers voor op het podium. Ze zijn extreem zwaar, gevoelig voor beschadigingen door trillingen, hun lampen moeten vaak vervangen worden en er zijn ook andere dure onderhoudskosten. De Blues Cube daarentegen is zo goed als onderhoudsvrij, en is zo ontworpen dat hij minder weegt, maar dat heeft de klank niet beïnvloed. Met de Blues Cube kan je op elk optreden van een geweldige lampenklank genieten, maar hij is veel makkelijker in en uit te laden en je hebt geen zorgen meer met lampen!

Effecten, voetschakelaars, en directe opname via USB
De Blues Cube Tour heeft ingebouwde reverb, plus twee effectlussen om welk extern effect dan ook in te pluggen. Het achterpaneel heeft jacks om een optionele voetschakelaar, zoals de GA-FC Foot Controller, in te pluggen. Zo kan je op afstand switchen tussen kanalen, Dual Tone-mode, en aan/uit voor de effectlussen. En met de USB-jack kan je gemakkelijk de rijke klanken van de versterker vastleggen op je computer met je favoriete opnamesoftware.

Roland Blues Cube Tour

• Podiumklare gitaarversterker met 100 watt, authentieke lampenklank en aanslaggevoeligheid
• Aparte CAB410 behuizing met open achterkant, vier custom 10-inch speakers en vervaardigd uit populier voor verbeterde podiumprésence
• Het uitgebreide Tube Logic-design van Roland zorgt voor de interactieve klankgedragingen van beroemde gefinetunede vintage lampenversterkers, zoals pre-amp en output tube-vervorming, compressie door de stroomvoorziening, en veel meer
• Onafhankelijke Clean- en Crunchkanalen, plus unieke Dual Tone-mode om kanalen te combineren en klankmogelijkheden uit te breiden
• Master volume, drieband-EQ, en Presenceregelaar, plus Boost- en Toneschakelaars op elk kanaal
• Power Control op vier manieren (0,5 watt, 15 watt, 45 watt, Max) voor warme en scheurende versterkerklanken op elk volume
• Reverb van hoge kwaliteit en twee effectlussen voor externe toestellen
• Stijlvolle, moderne look met een vintage vibe
• Efficiënt, licht design voor gemakkelijk vervoer zonder in te boeten aan kwaliteit
• USB-uitgang om rechtstreekse opnames van hoge kwaliteit te maken op een computer
• Optionele GA-FC Foot Controller voor Channel Select, Dual Tone en EFX Loops

Roland Blues Cube Tour

Roland Blues Cube Tour