Artikelnummer: 223589

Dit product is niet meer beschikbaar.
Kies variant

Interessante alternatieven

Populair van Roland

Roland Blues Cube Artist

De herontworpen Blues Cube-reeks transporteert de klassieke 1x12 combo-versterker naar een nieuw tijdperk. De authentiek lampenklank en -response worden gecombineerd met moderne betrouwbaarheid én draagbaarheid. Het Tube Logic-ontwerp van Roland gaat verder dan eenvoudige modellering. Eerst worden nauwkeurig de karakteristieken van elk onderdeel van het binnenwerk van een lampenversterker uit het Tweed-tijdperk gereproduceerd; van gitaaringang tot luidsprekeruitgang. Veelzijdige Clean- en Crunch-kanalen kunnen onafhankelijk of gecombineerd gebruikt worden voor een complex en uitgebreid klankenarsenaal. Variabele uitgangsmodi- en niveaus maken het mogelijk om een verschroeiende klank op te roepen, aan eender welk geluidsvolume. De podiumklare Blues Cube werd uitvoerig getest voor gebruik on the road en verfijnd via feedback van gerenommeerde gitaristen. De versterker produceert geweldige, magische klanken en beschikt over een dito feel, waardoor hij in een uiterst expressief muziekinstrument verandert.

Muzikale, Hoogresponsieve Versterkerklanken met Tube Logic
Warm, levendig, responsief, dynamisch, elastisch…het zijn allemaal termen die gitaristen gebruiken om de unieke ervaring te omschrijven wanneer ze met hun favoriete lampenversterker spelen. Dankzij Tube Logic van Roland kan deze terminologie ook gebruikt worden wanneer je op de Blues Cube Artist speelt. De hedendaagse Tube Logic-klank is ingrijpend geëvolueerd sinds de introductie ervan bij de originele Blues Cube-amps begin jaren negentig. Vandaag voorziet Tube Logic heel accuraat het complexe, hooginteractieve gedrag van een klassieke lampenversterker en dat tot in de allerkleinste details. Daardoor is deze gitaarversterker niet louter en alleen een geluidssysteem, maar ook een levendig muziekinstrument. Geweldige feel, distortiecontrole met touch en volume, bloom, sparkle, sag door de stroomvoorziening en meer: àlles waar gitaristen bij een vintage lampenversterker wild van zijn, is in overvloed aanwezig bij de Blues Cube.

Podiumklare Versterker voor Professionals
Met een vermogen van 80-watt is de Blues Cube Artist klaar om live gebruikt te worden. De custom 12-inch luidspreker is specifiek ontworpen voor een maximale klankresponse met Tube Logic. De behuizing met open achterzijde beschikt over een populaire multiplexconstructie, die een levendige akoestische klank levert tijdens solo- of groepsperformances.

Clean, Crunch en Dual Tone
De Blues Cube Artist heeft twee onafhankelijke kanalen - een voor een cleane klank, en eentje voor rauwheid. Elk kanaal beschikt over zijn eigen Boost- en Tone-schakelaars om het klankkarakter bij te sturen. De enkelvoudige volumeregelaar van het Clean-kanaal zorgt voor een natuurlijke volle lampenklank met een randje wanneer het geluidsvolume opgedreven wordt. De variabele gain-controller van het Crunch-kanaal zorgt voor een hele reeks rauwe sounds, van mild naar agressief. De unieke Dual Tone-modus wordt geactiveerd met één druk op de knop en mixt beide kanalen samen voor een eindeloos rijk klankenarsenaal. En net zoals elke andere vintage lampenversterker, houdt ook de Blues Cube van effectpedalen, zodat je de klank nog verder kan personaliseren door je favoriete gain-pedalen aan te sluiten aan de voorzijde van de versterker.

Breed en Open Geluid ongeacht het Volume
Elke gitarist met een lampenversterker weet dat je het volume fors dient op te drijven om de lampen aan de output de beste klank te geven. Het nadeel daarvan is dat het geluid veel te luid is om er buiten een groot podium comfortabel mee te kunnen spelen, al proberen sommigen dat tevergeefs. Met Tube Logic levert de Blues Cube op authentieke wijze de complexe distortion-karakteristieken van output-lampen én hun interactie met de uitgangstransformator. De klank wordt rijker en de feel dynamischer en responsiever naarmate je het totaalvolume verhoogt. Maar, dankzij de variabele Power Control van de Blues Cube, kun je van deze muzikale opgedreven klank ook genieten terwijl je het geluidsvolume aanpast naargelang de situatie: van studio-opnamen naar repetities tot optredens in nachtclubs en daarbuiten.

Onderhoudsvrij en Mild voor je Rug
Met zijn moderne aanpak elimineert de Blues Cube twee van de grootste nadelen die verbonden zijn aan krachtige lampenversterkers voor podiumgebruik - die veelal extreem zwaar en gevoelig zijn voor beschadigingen door trillingen en regelmatig nieuwe lampen nodig hebben, waardoor ze duur in gebruik worden. De Blues Cube daarentegen, is zo goed als onderhoudsvrij. Hij werd nauwgezet ontwikkeld en is lichter op alle punten die de klank niet beïnvloeden. De Blues Cube staat ook garant voor een geweldige lampenklank bij elk optreden, is veel makkelijker in- en uit te laden én er zijn geen lampen om je zorgen over te maken!

Effecten, Voetschakelaars en Directe Opname via usb
De Blues Cube Artist beschikt over reverb en tremolo, plus een effectloop voor het inpluggen van een extern effect naar keuze. Op het achterpaneel bevinden zich jack-ingangen, voor het verbinden van een optionele voetschakelaar zoals de GA-FC Foot Controller, die de bediening op afstand mogelijk maakt van onder meer de kanaalkeuze, Dual Tone-modus en aan/uit voor de ingebouwde effecten en de effectloop. En met de usb-aansluiting wordt het heel makkelijk om de rijke klank van de Blues Cube rechtstreeks met je favoriete computersoftware op te nemen.

Roland Blues Cube Artist

• Rated Power Output: 80 W
• Nominal Input Level:
-INPUT HIGH: -10 dBu (1 M ohm)
-INPUT LOW: 0 dBu
-EFX LOOP RETURN:-10 dBu
• Speaker: 30 cm (12 inches) x 1
• Controls:
-POWER switch
-DUAL TONE switch
-CH SELECT switch
• [CLEAN channel]
-BOOST button
-TONE button
-VOLUME knob
• [CRUNCH channel]
-BOOST button
-TONE button
-GAIN knob
-VOLUME knob
• [EQUALIZER]
-BASS knob
-MIDDLE knob
-TREBLE knob
• [EFFECT]
-TAP button
-EFX LOOP button
-TREMOLO knob
-REVERB knob
-PRESENCE knob
-MASTER knob
-POWER CONTROL switch
• Indicators:
-CLEAN CHANNEL
-BOOST
-TONE
-CRUNCH CHANNEL
-BOOST
-TONE
-TAP
-EFFECT
-POWER
• Connectors:
-INPUT HIGH/LOW jack: 1/4-inch phone type
-LINE OUT jack: 1/4-inch phone type
-PHONES jack: Stereo 1/4-inch phone type
-FOOT SW (TIP: TREMOLO, RING: EFX LOOP) jack: 1/4-inch TRS phone type
-FOOT SW (TIP: CH SELECT, RING: DUAL TONE) jack: 1/4-inch TRS phone type
-FOOT SW (GA-FC): 1/4-inch TRS phone type
-EFX LOOP SEND jack: 1/4-inch phone type
-EFX LOOP RETURN jack: 1/4-inch phone type
-REC OUT: USB type B
-AC IN jack
• Accessories:
-Owner’s manual
-Power cord
• Options (sold separately):
-Footswitch (BOSS FS-5L, BOSS FS-6)
-GA Foot Controller (GA-FC)

SIZE AND WEIGHT
• Width: 592 mm
• Depth: 260 mm
• Height: 485 mm
• Weight: 16 kg

Roland Blues Cube Artist

Roland Blues Cube Artist