Korg Kross 2 88 Dark Blue

Merk: Korg |

Artikelnummer: 258161

Dit product is tijdelijk niet beschikbaar.

Interessante alternatieven

Populair van Korg

Korg Kross 2 88 Dark Blue

De KROSS 2 88 Dark Blue, de langverwachte opvolger van de KROSS, is een compact, draagbaar workstation met een enorm scala aan sounds. Terwijl het zijn karaktertrekken als ultralichtgewicht, compact en in staat te werken op batterijen behoudt, breidt dit nieuwe model de sounds en functionaliteit van de KROSS gigantisch uit. Aanvullend op de meer dan duizend voorgeprogrammeerde sounds is er een PCM-geheugenuitbreiding toegevoegd. Eveneens nieuw is de pad sampler die volwaardige sampling mogelijk maakt en de functionaliteit van een USB-audio/MIDI-interface. De kleurstelling is zelfs nóg hipper en de gebruikersinterface maakt zelfs voor beginners intuïtieve bediening mogelijk.

Kies moeiteloos het geluid dat je wilt bespelen, modelleer dit naar je fantasie, sample een geluid, creëer frases en ritmes, neem je vocalen of je gitaar op, neem de KROSS 2 mee op het podium en perform. Wat je artistieke invalshoek ook is, jij kunt het laten gebeuren. De KROSS 2 is een veelzijdig synthesizerplatform met creatieve vrijheid in gedachten.

Een royale selectie van meer dan 1.000 voorgeprogrammeerde presets
De geluidskwaliteit van KORG synthesizers wordt onderschreven door vooraanstaande musici van over de hele wereld. De doorontwikkelde KROSS 2 breidt de polyfonie uit van 80-stemmig naar 120-stemmig en verruimt het aantal interne programmma’s aanzienlijk van 809 naar 1.075. Met meervoudig gelaagde piano’s en elektrische piano’s, vette strijkers en andere nieuwe sounds die uitmuntend werken in welke bandsetting ook, alsook de laatste drumkits om hedendaagse stijlen als EDM te bestrijken. Deze brede selectie aan programma’s omvat alles van je nodig hebt bij live-optredens tot en met producties in de studio.

Ingebouwd PCM-geheugen en ondersteuning voor optionele libraries
De KROSS 2 levert nu 128MB aan ingebouwde PCM-geheugenuitbreiding. Door te kiezen voor de optionele libraries die na de release van de KROSS2 worden uitgebracht, kun je de interne sounds van de KROSS 2 uitbreiden afhankelijk van je behoeftes met betrekking tot je speelstijl of situatie.

De rijke, expressieve kracht van de EDS-i sound engine, volledig aangevuld met effecten
De eersteklas EDS-i sound engine (Enhanced Definition Synthesis-integrated) werd geërfd van KORG’s professionele synthesizers. Je kunt tegelijkertijd zeven effecten gebruiken: vijf inserts en twee op de master. Er is rijke, expressieve power beschikbaar door middel van een selectie van 134 kwaliteits-effecten, inclusief standaard effecten als delay en reverb alsook amp modeling, vintage effecten en zelfs vocoder.

Uitmuntende sampling-functie en een pad sampler
Als eerste in zijn klasse is de KROSS 2 voorzien van een unieke samplefunctie die 16 bespeelbare pads biedt. Je kunt opnemen via de LINE IN-ingang en een stereosample van maximaal 14 seconden aan elk van de pads toekennen. Tot vier pads kunnen tegelijkertijd worden getriggerd. Je kunt de samplegolfvorm bewerken met gebruikmaking van functie als start-, eind- en loopunt en normalize, en zelfs resampling binnen de KROSS 2, waardoor je grootschalig kunt samplen zonder dat je extra apparatuur nodig hebt. Lange audiobestanden op een SD-card kunnen ook aan deze pads worden toegekend.

Rechttoe rechtaan toegang tot de sounds en functies die je nodig hebt
Het is eenvoudig op de KROSS2 je weg te vinden, dankzij de gebruiksvriendelijke lay-out. Sinds de eerste KROSS is het bedieningspaneel verder verbeterd, ervoor zorgend dat wie dan ook binnen de enorme verscheidenheid aan keuzes snel toegang heeft tot de gewenste sounds en functies.

Realtime bedieningssectie
Met de nieuwe realtime bedieningssectie kun je de hoofdparameters van de KROSS 2 direct bedienen zonder dat je door een hiërarchisch menu hoeft te navigeren. Aanvullend op de realtime bediening van de sounds en de effecten, en eenvoudige bewerking van programma’s, kun je de knoppen gebruiken om op een gemakkelijke manier de instellingen van de vocoder aan te passen of het tempo van de arpeggiator of de sequencer in te stellen.

Favorites-functie
Met de Favorites-functie kun je vaak gebruikte programma’s en combinaties vastleggen en die oproepen met een enkele druk op de knop. Deze functie is tevens uitgebreid naar 128 locaties; het dubbele aantal t.o.v. de eerste generatie van de KROSS. Deze functie is in het bijzonder handig voor livemusici die op het podium snelle toegang nodig hebben tot een specifieke set geluiden.

Snelle layers/splits
De layer/split-functie, waarmee je twee geluiden kunt stapelen of toewijzen aan zones links en rechts op het klavier, is nu simpeler in te stellen dankzij de specifiek bijbehorende Layer/Split-toets.

Category-draaiknop
Er is een Category-draaiknop waarmee je de sound die je zoekt in een oogwenk vindt binnen een immens scala van keuzes. Kies gewoon het algemene type geluid, zoals piano of orgel, en maak je selectie snel en efficiënt.

Het model met 88 toetsen biedt een compartiment voor accessoires, voor reservebatterijen en kabels, alsook een van bovenaf toegankelijk batterijencompartiment. Bij beide modellen is het KORG-logo op de achterzijde volledig verlicht, waardoor je er op het podium uit springt.

Korg Kross 2 88 Dark BlueKROSS 2-88
• 88 keys NH (Natural weighted hammer action) keyboard (no aftertouch)
• Normally A0–C8 (adjustable in the range [-A-1…C7]–[A1…C9])

System
• EDS-i(Enhanced Definition Synthesis - integrated)

Maximum Polyphony
• 120 voices (120 oscillators), single mode
• 60 voices (60 oscillators), single mode
* The actual maximum polyphony will vary depending on oscillator settings such as stereo multisamples and velocity crossfading.

Preset PCM Memory
• Approximately 128 MB (calculated as 48 kHz / 16-bit linear PCM data equivalent)
• 496 multisamples (including seven stereo), 1014 drumsamples (including 49 stereo)

Expansion PCM Memory
• Approximately 128MB (*when converted to 48 kHz 16-bit linear PCM *Used when loading option PCM

Program
• Oscillator: OSC1 (Single), OSC1+2 (Double): Stereo multisamples are supported 4 velocity zones per oscillator, with switching, crossfades and layers.
• Filters Four types of filter routing (single, serial, parallel, 24 dB) Two multi-mode filters per voice (low pass, high pass, band pass, band reject)
• Modulation For each voice, two envelope generators (Filter & Amp), two LFOs, two key tracking generators (Filter & Amp), and two AMS mixers. In addition, pitch EG, common LFO, and two common key tracking generators

Combination
• Timbres: Up to 16 timbres, switchable via key zone or velocity zone, layer and crossfade supported, Tone Adjust function allows program settings to be offset
• Master Keyboard functionality: These allow you to control external MIDI devices

Drumkits
• Stereo and mono drumsamples. 4-way velocity switches with crossfades and adjustable crossfade shapes (Linear, Power, Layer).

Korg Kross 2 88 Dark Blue

Korg Kross 2 88 Dark Blue