Korg Kronos SE 88

Merk: Korg |

Artikelnummer: 277747

Dit product is niet meer beschikbaar.

Interessante alternatieven

Populair van Korg

Korg Kronos SE 88

Wanneer ambitie, verbeeldingskracht en technologie samenvallen, zijn de resultaten spectaculair. Aanschouw de KRONOS. De KRONOS, door KORG gecreëerd om tegemoet te komen aan de wensen van de meest veeleisende, deskundige performers en producers van vandaag - alsook toekomstige, vooruitziende leiders, herbergt 50 jaar artistieke visie en productie-expertise. Met negen karakteristieke engines en een volledige pakket aan productie- en perfomance-tools is de KRONOS simpelweg de meest veelzijdige synth ooit gebouwd.

De KRONOS herstelt de magie, de huivering en de belofte die alleen een vooruitziend, nieuw instrument kan bieden. En de KRONOS komt die belofte na. Elke bron en technologie die moderne muzikanten ten dienst staan, is verfijnd, geperfectioneerd en geïntegreerd in één enkel instrument en op afroep beschikbaar. Meervoudige state-of-the-art technieken voor geluidsopwekking vertegenwoordigen het hoogtepunt in software-realisatie. De ingebouwde effecten openen de deur voor het processen van welk interne of externe geluidsbron ook met duizelingwekkende resultaten. Multitrack audio en MIDI-opnames leveren handige studiofaciliteiten op een mobiel platform. De hands-on hardware omvat een toewijsbaar bedieningsoppervlak, tweevoudge joysticks, een ribbon-controller, top-klavierrespons en KORG's revolutionaire tap-and-drag TouchView™ kleurendisplay. Het mooiste van alles: de KRONOS integreert al deze bronnen voor het maken van muziek in één enkel instrument op een manier die geen enkele software-set-up of geen enkel hardwareplatform kan evenaren.

De KRONOS biedt moeiteloos alles wat je kunt verwachten, plus veel dingen waar je alleen maar van kon dromen. De Set List-modus houdt al je zelfgemaakte instellingen en performance-aantekeningen in de display georganiseerd voor on-the-fly oproepen. Smooth Sound Transition rekent af met het wegvallen van noten en effecten bij het omschakelen van sounds en modi. Verbind virtuele patchkabels, kies sounds en bewerk envelopes en sequences - allemaal via het 8"-TouchView-kleurendisplay. Tel daar geavanceerde sequencing, KARMA en Drum Track-compositie-tools bij op. Ervaar KORG's unieke wavesequencing, MS-20-filering en onbestaanbaar rijke Polysix-chorus. En alleen KORG pronkt met het beste team sounddesigners op de planeet, waardoor jij altijd op je best klinkt.

KRONOS Special Edition 88
Met een naar rood verlopende afwerking, die onmiddellijk herkenbaar is, is deze KORG KRONOS voorzien van een nieuwe, in Italië gefabriceerde vleugel die eerder zijn opwachting maakte in de KORG Grandstage. Ook is de “KApro Showcase” geïnstalleerd: een verzameling zorgvuldig geselecteerde sounds van KApro (*), het bedrijf dat meer dan 100 sounds bijdroeg aan de KRONOS Sound Libraries. De fantastische kleur en sound die de KRONOS SE levert, maken op het podium ontegenzeggelijk het verschil. De KRONOS Special Edition is beschikbaar in een line-up van drie modellen: met 61, 73 en 88 toetsen.

Italiaanse piano
In de afgelopen jaren heeft deze Italiaanse vleugel spectaculair de aandacht op zich weten te vestigen vanuit de wereld van de klassieke muziek en de jazz. De aanwezige sound en de gedetailleerde resonanties hebben publiek wereldwijd betoverd. Een vleugel die voorheen werd gebruikt voor internationale competieties werd ten behoeve van de samples voor de KRONOS speciaal geprepareerd.

KApro Showcase
Deze bevat orkeststrijkers die overlopen van emotie, alsook koperblazers, houtblazers, koor en frases. Het is de showcase van de sounds van KApro, dat meer dan 100 titels voor KORG’s sound-libraries ontwikkelde. Deze verzameling wordt jouw toegangspoort tot het verder uitbreiden van je geluidsassortiment.

KApro
Kurt Ader: oprichter en sounddesigner van KARO Sound Development stichtte recentelijke zijn eigen bedrijf KApro (Kurt Ader Productions), waarin hij sounddesign voor de KORG KRONOS en andere KORG-apparatuur in de toekomst voortzet. Kurt Ader heeft nauw samengewerkt met professor dokter Peter Jung en is nu gestart met het uitbrengen van hoogwaardige sound-libraries.

* Alle specificaties anders dan de kleur, de Italiaanse vleugel en de sounds van KApro zijn identiek aan die van het standaardmodel van de KRONOS.

Korg Kronos SE 88

Type: Synthesizer Workstation
Sound Engine Type(s): 9 x Sound Engines, Expanded SGX-2 Grand Piano Engine, KApro Sounds
Analog/Digital: Digital
Number of Keys: 88
Type of Keys: Real Weighted Hammer Action
Other Controllers: 4-way Joystick, Vector Joystick, Ribbon Controller
Polyphony: Variable per Engine (40 - 200 voices)
Presets: 1792 User Programs, 512 Combinations, 78 Drum Kits
Effects Types: 197 Types, 783 Presets; 2 x Master, 12 x Insert, 2 x Total, Dynamic Modulation and Common LFO
Arpeggiator: MIDI Synched Arpeggiator, Adjustable Range/Mode/Latch
Sequencer: 16-track, 200 songs, Realtime Pattern Play/Recording, KARMA phrases, Drum Track accompanient
Sampling: Open Sampling System, 16-bit/48kHz (RAM), 16-bit/24-bit/48kHz (Disk)
Audio Recording: 16-track (4-track simultaneous), WAV format (16-bit/24-bit/48kHz)
Memory: 2GB PCM RAM
Storage: Internal 60GB SSD
Audio Inputs: 2 x 1/4" TRS (mic/line)
Audio Outputs: 2 x 1/4" TRS (L/Mono, R), 4 x 1/4" TRS
Headphones: 1 x 1/4"
Digital Inputs: 1 x Optical Toslink (S/PDIF)
Digital Outputs: 1 x Optical Toslink (S/PDIF)
USB: 2 x Type A, 1 x Type B
MIDI I/O: In/Out/Thru/USB
Pedal Inputs: 1 x 1/4" (damper), 2 x 1/4" (assignable switch/pedal)
Power Supply: Standard IEC AC cable
Height: 148 mm
Width: 1443 mm
Depth: 371 mm
Weight: 24.1 kg

Korg Kronos SE 88

Korg Kronos SE 88