Artikelnummer: 247441

Dit product is niet meer beschikbaar.
Kies variant

Apogee Element 88

De Element 88 van Apogee is een Thunderbolt audio I/O box die speciaal gemaakt is om muziek te maken op je Mac. Element 88 neemt al de beste eigenschappen van eersteklas Apogee gear zoals de Symphony I/O Mk II, de Ensemble Thunderbolt en de Groove, en stopt deze in een simpel en compact systeem. De gestroomlijnde hardware-eigenschappen en geavanceerde softwarebediening levert gebruikers de ultieme opnamekwaliteit en prestaties tegen een zeer scherpe prijs. Dat maakt Element 88 perfect voor producers, geluidstechnici en professionele opnamestudio's.

Analoog naar digitaal conversion
Een AD converter van hoge kwaliteit is cruciaal voor een audio-interface van hoge kwaliteit. Alleen op die manier kun je ieder detail van de audio vastleggen. Alle interfaces uit de Element serie bevatten de beste AD converters die Apogee ontwikkeld heeft. Wanneer je gebruikmaakt van een Element audio-interface heb je toegang tot 32-bit AD conversion, waardoor ongewenste geluiden tot een minimum beperkt worden en je er verzekerd van kunt zijn dat je iedere nuance van de geluidsbron opvangt.

Digitaal naar analoog conversie
Op dezelfde manier waarop analoge signalen omgezet moeten worden naar digitale signalen om er mee te kunnen werken, moeten de signalen vervolgens weer omgezet worden naar een analoog signaal om de beste kwaliteit uit je monitoren of hoofdtelefoon te krijgen. Ook de DA converters van de Element serie zijn van bijzonder hoge kwaliteit waardoor je op deze geluidskwaliteit kunt rekenen.

Microfoonvoorversterkers
Of je nu krachtige drums, dynamische vocalen of delicate strijkers aan het opnemen bent, je hebt een eersteklas voorversterker nodig om de kwaliteit van jouw microfoons volledig tot hun recht te laten komen. Alleen op die manier vang je ieder detail van de performance op. De microfoonversterkers van de Element serie bevat de Advanced Stepped Gain Architecture van Apogee. Dit analoge circuit is ontworpen om de dynamiek te optimaliseren over een gainbereik van 0 tot 75 dB zodat je een superieure bandbreedte ter beschikking hebt met lage distortion.

Clocking
Iedere audio-interface vertrouwt op een clock source zoals een orkest vertrouwt op een dirigent. Enkel met een goede clock kunnen alle onderdelen uit het AD/DA proces perfect gesynchroniseerd samenwerken. De Element serie heeft zijn eigen ingebouwde clock source en levert professionele Word Clock In en Out om te kunnen synchroniseren met andere digitale audio-apparatuur. Zo kun je Element gebruiken als een masterclock om zo gebruik te kunnen maken van de sterke clocking technologie.

Thunderbolt connectiviteit
De Thunderbolt driver die in iedere audio-interface uit de Element serie gebouwd zit levert dezelfde low-latency prestaties (1,41 ms roundtrip) en stabiliteit als de Ensemble Thunderbolt. De speciaal ontworpen driver belast de CPU van je computer veel minder dankzij de hulp van Direct Memory Access (DMA) techonologie. Daarmee kun je meer plugins door je DAW laten lopen en deze monitoren met een lage bufferinstelling. Dat betekent dat je niet meer hoeft te kiezen tussen kracht en snelheid.

Heers over de Element(en)
De Element 88 is gebouwd om bestuurd te worden door krachtige software. Met de Element serie heb je nu nog meer controle dan ooit tevoren.

• Element Control App voor Mac
Krijg toegang tot alle I/O besturing en instellingen voor je Element hardware met Element Control. Deze krachtige software voor Mac geeft je de mogelijkheid je inputtype te selecteren, de input/ouput levels in te stellen, tot drie verschillende low-latency mixers te configureren en meer.

• Element Essentials Windows
Een heerlijk geminimaliseerde app waarmee je enkel de hoogst noodzakelijke hardware-instellingen kunt wijzigen door middel van een klein en overzichtelijk scherm.

• Element Control Mobile voor iOS
Deze app laat je op afstand alle hardware-instellingen die tevens in de Element Essentials app aanwezig zijn aanpassen.

• Apogee Control Hardware Remote (apart verkocht)
Soms is het gewoon handig om alle instellingen binnen handbereik te hebben. Deze strakke afstandsbediening geeft je 8 knoppen en een draaiknop waarmee je een breed spectrum aan instellingen kunt aanpassen van jouw Apogee apparatuur.

• Logic Pro X integratie
Wanneer je gebruikmaakt van Logic Pro X, kun je de Element inputsettings zoals gain, input source en meer direct in de Channel Strip plaatsen. Makkelijker kan haast niet!

Combineer de Element systemen
Element 24, 46 en 88 zijn gebouwd om samen te werken. Sluit twee Element audio-interfaces direct aan op een Thunderbolt poort in je computer en voeg een flinke hoeveelheid Analoge I/O toe aan jouw opname setup.

Apogee Element 88

• 16 IN x 16 OUT Thunderbolt Audio I/O box
• AD/DA conversion for recording up to 192kHz/24-bit
• 8 analog inputs with world-class mic preamps and selectable 48v phantom power for connecting microphones, instruments or line-level devices
- 4 combination inputs
- 4 XLR inputs
• 8 analog outputs
- 2 balanced L/R XLR outputs
- 2 balanced 1/4” outputs
- 2 1/4” stereo headphone outputs
• Single port Thunderbolt connectivity to Mac for ultra-low latency performance
- 1.41ms round-trip at 96kHz with a 32 buffer setting
• Optical IN: Supports ADAT, SMUX & S/PDIF
- ADAT: 8 channels 44.1-48 kHz on 1 Toslink connectors
- SMUX: 8 channels 88.2-96 kHz on 2 Toslink connectors
- S/PDIF: 2 channels, up to 192 kHz on 1 Toslink connectors

- 6 moths Gobbler trial for complete Eventide plugins for free
• Optical OUT: Supports ADAT, SMUX & S/PDIF
- ADAT: 8 channels 44.1-48 kHz on 1 Toslink connectors
- SMUX: 8 channels 88.2-96 kHz on 2 Toslink connectors
- S/PDIF: 2 channels, up to 192 kHz on 1 Toslink connectors
• Word Clock IN/OUT via BNC connections for syncing with other digital audio gear
• Element Control Software for Mac provides all control of hardware parameters including input gain, output level and low latency monitoring
• Element Control Mobile App provides wireless remote control of hardware via iPhone, iPad or iPod touch
• Works with Apogee Control - Optional desktop hardware remote control (Sold separately)
• Multi-Unit Thunderbolt support - Connect any two Element audio I/O boxes directly to Thunderbolt ports on your computer

System Requirements
• Mac OS:
- Computer: Thunderbolt-equipped Mac (iMac, Macbook Pro, Macbook Air, Mac Pro)
- Memory: 4 GB RAM minimum, 8 GB recommended
- OS: 10.10 or greater
- Connection: Any available Thunderbolt port*
- Power: DC Power supply included
- *Thunderbolt cable not included
• Compatible Software:
- Any Mac Core Audio compatible application
- Recommended apps: Logic Pro, Pro Tools, Ableton Live, GarageBand, MainStage, Final Cut, Digital Performer, Studio One, Cubase, and Nuendo

In the box
• Element 88
• Universal Power Supply with standard 3 pin-IEC cable
• Rack ears and mounting screws
• Quick Start Guide
• Warranty Booklet

Apogee Element 88

Apogee Element 88