Fender Telecaster

De rijke geschiedenis van Fender Guitars begint met de Telecaster. Een onmisbaar instrument voor het echte werk, dat opvallend weinig is veranderd door de jaren heen. De elegante, eenvoudige single-cutaway body vormt een perfecte basis voor de stevige bewezen functionaliteit. Als 's werelds eerste succesvolle solidbody elektrische gitaar was de Telecaster een revolutie voor het gitaarspel; hij veranderde het geluid van de populaire muziek en werd het signature instrument voor vele gitaristen over de hele wereld.

Geschiedenis

Na twee jaar ontwikkelen en perfectioneren - en een naamsverandering of twee - debuteerde de Telecaster in februari 1951, waarna hij begon aan zijn onstuitbare groei richting de genoemde onmisbaarheid op podium en in studio's. Hij was perfect uitgebalanceerd, steeds vaker luid en duidelijk te horen in grote hits, en bleek een wonder van eenvoud en functionaliteit. Het bewijs daarvan is geleverd door het vrijwel ongewijzigde ontwerp van de huidige modellen.

Single-Cutaway Body

De herkenbare single-cutaway body van de Telecaster is een ongewijzigde eigenschap van het ontwerp sinds de introductie in 1951.

Pickups

De klassieke telecasterklank is een veelgeprezen product van zijn dubbele single-coil pickups - met name de heldere, pittige klank van de brugpickup is hiervoor verantwoordelijk. Maar ook andere pickup-opties voorzien de Telecaster van nog meer veelzijdigheid.

Hals en Toets

Telecasters staan bekend om hun comfortabele en makkelijk instelbare halzen met een variëteit aan profielen, uitmuntend bespeelbare toetsen en een onmisbare gitaarkop.

De meest populaire Telecaster gitaren zijn de Standard serie modellen. De Strandard Telecaster wordt gemaakt in de Fender-fabriek in Mexico. De American Professional Telecaster wordt in Amerika gemaakt door de beste vaklieden. Zoek je een betaalbare Telecaster gitaar? Ontdek de gitaren van Squier by Fender. Squier is onderdeel van Fender en hierdoor kan je voor een bescheiden bedrag een originele Telecaster bezitten.