Fender Jazz Bass

De Jazz Bass of J-Bass van Fender is één van de meest populaire basgitaren aller tijden. Wij hebben altijd een fraaie selectie van betaalbare J-Bass modellen en meer exclusieve uitvoeringen in huis. Bekende bassisten die spelen op een Fender Jazz Bass zijn Victor Bailey, Bootsy Collins, Darryl Jones, Marcus Miller en Victor Wooten.

J-Bass Girl

Fender verwelkomde een nieuw decennium met de introductie van een luxueuze basgitaar genaamd de Jazz Bass in 1960. Met twee pickups was de Jazz Bass een perfecte aanvulling op het daverende geluid van de Precision Bass met een zingende "high end" en een bevredigende diepe grommende klank. Haar strakke offset body en slanke, snelle hals maakte de Jazz Bass tot een echte racewagen.

Jazz Bass

Slank en uitgerust met dubbele pickups, een slanke hals en een gewelfde asymmetrische body. De Jazz Bass regeert de wereld van de elektrische bas sinds Fender hem introduceerde aan het begin van de jaren 1960. Zijn veelzijdige en onmiskenbare klank, speelgemak en prestaties maken het tot de nummer één voor bassisten in alle muziekstijlen.

Jazz Bass geschiedenis

Slank en snel - Fender J-Bass

Offset Waist - De Jazz Bass heeft een gestroomlijnde en comfortabele taille offset-body.

Slanke en  snelle hals - De Jazz Bass slanke hals is een kenmerk van het model. Je hebt een zekere grip en de hals is ideaal voor het spelen met snelheid en finesse.

Dual Pickups - De Jazz Bass is gewaardeerd om de karakteristieke stem gecreëerd door zijn twee pickups. Een punchy geluid, grom, met een zingende high-end .

De meest populaire Jazz Bass basgitaren zijn de Standard serie modellen. De Strandard Jazz Bass wordt gemaakt in de Fender-fabriek in Mexico. De American Standard Jazz Bass wordt in Amerika gemaakt door de beste vaklieden. Zoek je een betaalbare Jazz Bass basgitaar? Ontdek de basgitaren van Squier by Fender. Squier is onderdeel van Fender en hierdoor kan je voor een bescheiden bedrag een originele Jazz Bass bezitten.

Fender maakt enorm veel verschillende uitvoeringen van de Jazz Bass. Iedere serie heeft een eigen filosofie of uitgangspunt. Zo biedt de American Deluxe serie veel luxe details, terwijl de Modern Player modellen betaalbaar zijn met moderne mods en specs. Ontdek welke serie het best bij jouw smaak en wensen past.

Fender dealer
Wij zijn de nr.1 Fender dealer in de Benelux.

Persoonlijk advies

Bel met onze specialisten:

Tel. 078/487.000

Ma. t/m vrijdag:
10-18 uur
Zaterdag:
10-18 uur
Stuur een bericht

Onze winkels