Yves Deruyter 


Yves Deruyter startte zijn DJ carrière in 1985 en heeft al in verschillende bekende Belgische clubs gedraaid zoals Globe, Barocci, Cherrymoon, Extreme, Carat, BBC, La Rocca en nog veel meer. In 1991 startte hij met het producen van zijn eerste single "Animals", gereleased op Bonzai Records, het werd een grote club hit in België. Door het succes van zijn eerste track kreeg hij DJ-gigs aangeboden op heel wat grote rave feestjes.

Yves zijn tweede single "Rave City" zorgde voor bekendheid op de Duitse markt en werd een groot succes met meer dan 50 000 verkochte units, van de opvolger "Calling Earth" werden maar liefst 70 000 units verkocht. "The Rebel" zorgde voor zijn internationale doorbraak, gevolgd door "The House of House", "In my Electric House" en nog veel meer. 

Inmiddels heeft hij gewerkt met producers als Frederico Santini, MIKE Dierickx (Push, The Blackmaster, Moon Project, ...). De single "Rhytmic Bazz", van het album 2001 en "Back to Earth" werden samen uitgebracht met "Music-Nonstop", die werd geremixt door Ton TB (Three Drives) en anderen.
Deze nummers hebben een grote rol gespeeld in de trance clubscene en hebben geholpen vele carrières in EDM vorm te geven. Yves' geweldige cover van de klassieker "Born Slippy" van Underworlds blijft een enorm memorabel nummer. De single Infinity volgde en werd opgepikt door veel compilaties, radioprogramma's en DJ's. Yves heeft zelf vele compilaties gemixt en geproduced, waaronder mega-mixen voor Bonzai Records.

Als hardwerkende DJ reist Yves Deruyter regelmatig door Europa, waar hij veel vraag krijgt naar zijn DJ-vaardigheden. Als geboren entertainer, is en blijft zijn visie op zijn toekomst in muziek en muziek maken voor de mensen. Met nieuw studiowerk opkomst wordt er ongeduldig gewacht door fans en volgers op de releases van Yves.