Akoestisch-Elektrische Gitaren

In de vroege dagen van de pop- en rockmuziek was het zeer moeilijk om een akoestische gitaar goed te laten klinken op het podium. Bekijk maar eens oude clips van Johnny Cash of Bob Dylan op YouTube en je ziet dat ze moeite hebben om de gitaar stil te houden voor de microfoon tijdens het spelen.

Plug & play: electro-akoestische gitaren met ingebouwde elektronica

Het goede nieuws is dat vandaag de dag de technologie enorm is verbeterd, waardoor een goed gitaargeluid op het podium bereikbaar is voor iedereen. Het is nog slechts een kwestie van inpluggen en spelen. Wij bieden een grote selectie akoestisch-elektrische gitaren. Deze gitaren worden ook wel elektro-akoestische gitaren genoemd; maar verwar ze niet met semi-akoestische gitaren, welke je kan vinden in de hollow body gitaar sectie.

Elektrisch akoestische gitaren

Grootste collectie in Benelux

Keymusic heeft de grootste collectie akoestisch-elektrische gitaren van al je favoriete merken, waaronder Martin, Sigma, Taylor, Washburn, Yamaha en Ibanez. De meeste elektrisch akoestische gitaren beschikken naast een gitaarelement of ingebouwde microfoon ook over een voorversterker, waardoor je met de ingebouwde elektronica het volume, bas en treble kan instellen. Daarnaast beschikken veel gitaren ook over een ingebouwd stemapparaat en effecten voor nog meer speelgemak.

Uitgesplist op basis van bodyvorm

We hebben ons aanbod akoestische gitaren opgesplitst op basis van de bodyvorm. De meeste akoestisch-elektrische gitaren zijn beschikbaar als Dreadnought gitaar of Auditorium, Concert en Orchestra Gitaar. Deze gitaren worden ook vaak aangeduid als westerngitaren of steelstring gitaren. We hebben echter ook volop andere akoestische gitaarmodellen met ingebouwde elektronica; waaronder Parlour en Folk gitaren, Jumbo gitaren en compacte reisgitaren.

Akoestisch-elektrische gitaren

Gitaren met een inkeping of cutaway beschikken vrijwel altijd over ingebouwde elektronica. Er bestaan echter ook veel elektro-akoestische gitaren zonder cutaway. Een cutaway is een inkeping in het hogere deel van de body van het instrument, naast de gitaarhals, ontworpen om eenvoudig toegang te geven tot de hogere frets.

Nylonsnarige gitaren met elektronica

Verreweg het grootste gedeelte van ons assortiment bestaat uit snaalsnarige gitaren met elektronica. We hebben echter ook een fraaie selectie nylon gitaren met elektronica en cutaway. Deze instrumenten zijn perfect voor muziekstijlen als Latin, Klassiek, Jazz en Flamenco.

Achteraf elektronica inbouwen

Natuurlijk kan je ook achteraf elektronica (laten) inbouwen in je akoestische gitaar. Wij kunnen dit volledig voor je verzorgen, wanneer je bij ons een gitaarpickup aanschaft. Voor de versterking van akoestische instrumenten kan je gebruik maken van pickups, effecten en preamps van topmerken als LR Baggs, Schertler, AER en Fishman. Pickups bestaan uit twee delen: een spoel en een magneet. De magneet maakt je snaren magnetisch, de snaren bewegen op hun beurt over de spoel waardoor er een stroompje ontstaat dat weer versterkt kan worden.

Dan heb je nog de zogenaamde Piezo pickup, die wordt meestal onder de brug geplaatst en vangt anders dan bij een microfoon niet de trillingen van de lucht maar van het bovenblad op. De manier waarom deze pickups bevestigd kunnen worden aan je gitaar verschilt per model pickup. Sommige kun je eenvoudig in je klankgat klemmen, bij anderen dien je een gat te boren voor de jack-input.

Versterkers voor akoestische instrumenten

Om je electro-akoestische instrument te versterken bieden we verder een brede selectie akoestische gitaarcombo's. Deze versterkers zijn ideaal voor kleine en middelgrote zalen, evenals voor oefenruimtes en akoestische jamsessies. Met een akoestische combo gitaarversterker, is het eenvoudig om jezelf hoorbaar te maken, zelfs bij een grote band. Aangesloten via je favoriete pickup of de ingebouwde elektronica, zorgt de versterker ervoor dat je altijd goed hoorbaar bent. De meeste gitaarversterkers voor akoestische instrumenten beschikken ook over een microfooningang. Zo kan je je gitaargeluid en zang op een eenvoudige manier gelijktijdig versterken.