Wah-Wah Pedalen

Filter resultaten

Prijsbereik

0 - 809

Actuele voorraad

Filter

"Wah-chicka-wah-wah!" Wah-wah is ongetwijfeld het populairste en bekendste effect uit de muziekgeschiedenis. Een wah-wahpedaal is een bepaald type gitaareffectpedaal dat de toon van je signaal verandert om het karakteristieke effect van een menselijke stem na te bootsen. Het pedaal duwt de piekrespons van een filter omhoog en omlaag in frequentie om zo het geluid dat bekendstaat als "het wah-effect" te creëren.

Het wah-wahpedaal kwam echter niet uit de lucht vallen. In 1920, lang voor de komst van effectpedalen, kwamen trompet- en trombonespelers op het idee om een demper in hun klankbeker te plaatsen. Het resultaat: een expressieve, huilerige toon. Pas later werd het geluid gesimuleerd aan de hand van een wiebelend pedaal met potentiometer. De Dunlop Cry Baby is de moderne versie van het originele pedaal dat werd ontwikkeld door Thomas Organ. Wah-wah wordt vooral gebruikt bij solo's of een "wacka-wacky" funkritme op gitaar.

Maar vergis je niet, wah-wah is er niet alleen voor gitaar; ook basgitaren, steel guitars, keyboards, klavinetten en andere elektrische piano's, saxofoons en nog vele andere instrumenten zijn goede vrienden met dit effect.