Keyboard & Piano

De digitale piano is erop gericht om een zo goed mogelijk akoestisch pianogeluid te reproduceren. Daarbij voelt de aanslag als die van een echte piano. De mogelijkheid om in stilte te oefenen en de keuze uit meerdere presets maakt de digitale piano een ideale vervanger van de traditionele piano.

In deze categorie vinden we naast de zogenaamde home piano ook de stage piano. Deze is dankzij zijn compactere formaat uitermate geschikt voor gebruik tijdens repetities en optredens, en past op een statief en in een hoes of koffer.

Keyboards hebben een groot aantal standaardgeluiden, van piano en orgel tot gitaar, strijkers en drums. Een keyboard heeft ook vaak begeleidende functies op basis van de akkoorden of baspartij die je met je linkerhand speelt.

In de categorie orgels staan onder meer de klassiekers als Hammond en Nord welke al jarenlang het podium domineren met hun warme, volle geluid. De meeste stage piano’s en keyboards beschikken over MIDI functionaliteit, waardoor ze ook als controller met je studiosoftware kunnen worden gebruikt.

Vergeet bij de aanschaf van een stage piano of keyboard niet de juiste gigbag, kabels en gewenste keyboardversterker uit te kiezen!