KEYMUSIC

Altijd laagste prijs garantie.

Snelle levering. 30 dagen bedenktijd.

13 winkels. Laat je inspireren.

0
Winkelwagen
Subtotaal € 0
Verzendkosten
Totaal (Incl. BTW) € 0
Verder naar bestellen
KEYMUSIC België

BEL 03-7666393 (Ma - Za)

Bellen met winkel in jouw buurt?

Deze week worden veel nieuwe producten gepresenteerd op de NAMM Show. Het laatste nieuws over productreleases op de NAMM lees je het eerst bij KEYMUSIC. Klik hier.

Delay, Echo en Looper Pedalen

Delay

Delay, echo en looper pedalen zorgen voor een vertraging of echo in het signaal. Een delaypedaal bootst een echo na die verschillende keren terugkomt. De eerste rockmuziek gebruikte delays die op tape zijn gebaseerd, waarbij het brongeluid op een korte band werd opgenomen die direct weer werd afgespeeld door een tweede afleeselement. Later werden analoge delaypedalen geïntroduceerd en in de jaren 80 zag het digitale delaypedaal het levenslicht. Een digitaal delayeffect is op veel verschillende manieren instelbaar.

Echo

Het effect van een echopedaal lijkt sterk op dat van een delaypedaal. Een subtiel verschil is dat een echo langzaam wegsterft terwijl een delay het vertraagde signaal op volledig volume doorgeeft. 

Loopstation

Een looperpedaal stelt de muzikant in staat om een gedeelte van zijn spel op te nemen en later weer af te spelen. Een gitarist kan bijvoorbeeld een akkoordenschema opnemen en daarna een solo spelen over deze akkoorden. Oorspronkelijk werd dit effect met tape gecreëerd, maar recente effectpedalen gebruiken een electronisch geheugen. 

Prijsbereik
0 - 699

Actuele voorraad

Alle locaties
Antwerpen
Brugge
Brussel
Gent
Herentals
Luik
Mechelen
Roeselare
Sint-Niklaas