Akoestische Gitaren

  • Acoustic Electric
  • Sigma gitaren
  • John Mayer en Martin

Gitaarwinkels België

Wij hebben zonder enige twijfel de grootste selectie akoestische gitaren in de Benelux en misschien zelfs wel heel Europa. Er bestaan zeer veel soorten akoestische gitaren. Wij onderscheiden akoestische gitaren met stalen snaren en klassieke gitaren met nylon snaren. Hier vind je alle staalsnarige gitaren, welke ook wel westerngitaar, steelstring gitaar of flattop gitaar worden genoemd.

Beginners en kinderen

Voor beginnende gitaristen heeft KEYMUSIC zeer aantrekkelijk geprijsde akoestische gitaarpakketten van bijvoorbeeld Washburn. Bekijk ook zeker onze speciale pagina voor kindergitaren en gitaren voor beginners. We helpen je graag op weg bij je muzikale hobby. Wie weet ben jij de volgende rockster!

Westerngitaren

Westerngitaren zijn er in vele vormen en maten. Anders dan bij de klassieke gitaar, waar de vormgeving meestal zeer traditioneel is, is het in de wereld van de westerngitaren zeer gebruikelijk te experimenteren met materialen, vormen en constructies. Dit zorgt voor een grote verscheidenheid aan instrumenten.

Dreadnought vs Orchestra

De bekendste bodyvorm is de dreadnought gitaar met zijn rechte schouders en grote klankkast. We hebben ook een grote selectie auditorium, concert en orchestra gitaren. Deze gitaren hebben een kleinere body dan de dreadnought gitaren, maar groter dan parlour en folkgitaren. De taille van deze gitaren is slanker dan bij dreadnought gitaren.

Overige modellen

Ontdek ook onze selectie jumbo gitaren met een extra grote klankkast, roundback gitaren met een ronde achterzijde van kunststof, resonator gitaren, resigitaren en 12-snarige gitaren. Begin je net met gitaarspelen? Bekijk dan eens onze complete akoestische gitaarpakketten. Je kan dan direct aan de slag met alle benodigde accessoires.

Plug & Play: gitaren met ingebouwde elektronica

Vandaag de dag is een goed gitaargeluid op het podium bereikbaar voor iedereen. Het is nog slechts een kwestie van inpluggen en spelen. Wij bieden een grote selectie akoestisch-elektrische gitaren. Deze gitaren worden ook wel elektro-akoestische gitaren genoemd; maar verwar ze niet met semi-akoestische gitaren, welke je kan vinden in de hollow body gitaar sectie.

We hebben ons aanbod akoestisch-elektrische gitaren verdeeld in twee categorieën. De meeste akoestisch-elektrische gitaren zijn beschikbaar als Dreadnought gitaar of Auditorium, Concert en Orchestra Gitaar. Deze gitaren worden ook vaak aangeduid als westerngitaren of steelstring gitaren. Ontdek ook zeker onze grote selectie gitaarversterkers voor akoestische instrumenten.

Plectra, snaren en andere gitaaraccessoires

Natuurlijk gebruik je een akoestische gitaar in combinatie met goede gitaarsnaren, welke je regelmatig moet vervangen voor een optimaal geluid. Vergeet bij aanschaf van je gitaar niet je plectrum, statief, hoes en andere gitaaraccessoires mee te bestellen!

25 tips voor gitaarspelen

Heb je een akoestische gitaar gekocht maar loop je even vast? Speel je al tien keer hetzelfde liedje achter elkaar, of heb je het idee dat je niet vooruitkomt? Of wil je gewoon nóg beter gitaar leren spelen? KEYMUSIC heeft 25 tips om beter gitaar te spelen op een rijtje gezet.

Shopping guide

Zoek je een nieuwe akoestische gitaar, maar weet je niet waar je moet beginnen? Bekijk dan onze uitgebreide koopgids voor akoestische gitaar en doe handige kennis op over de verschillende houtsoorten, modellen en meer.